Лидерът на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня

...
Лидерът на управляващата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня
Коментари Харесай

Управляващите в Румъния заплашват президента с импийчмънт

Лидерът на ръководещата в Румъния Социалдемократическа партия (СДП) Ливиу Драгня съобщи, че не изключва започване на процедура за премахване от служба на президента Клаус Йоханис, в случай че той не подпише тази седмица декрет за освобождение от служба на основния прокурор на Националната дирекция за битка с корупцията Лаура Кодруца Кьовеши, оповестява осведомителният уебсайт Зиаре.
" Не е изключено премахване, тъй като към този момент се бави неконституционно дълго и непозволено доста. Играта " хайде да прочетем още един път " е насмешка с Конституционния съд. Мисля, че закъсня прекалено много ", съобщи водачът на СДП в отговор на журналистически въпрос дали партията има намерение да в профил президента, в случай че той не извърши решението на Конституционния съд тази седмица.

В края на май Конституционният съд постанови, че президентът Клаус Йоханис е задължен да извърши настояването на правосъдния министър Тудорел Тоадер за премахване от служба на шефката на антикорупционната организация Лаура Кодруца Кьовеши.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР