Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост и

...
Лидерът на управляващата партия в Полша Право и справедливост и
Коментари Харесай

Полша се чувства измамена, но няма да последва Полекзит

Лидерът на ръководещата партия в Полша " Право и правдивост " и вицепремиер по въпросите на сигурността Ярослав Качински обвини Европейския съюз в корист с власт и машинация.

" Имаме работа със корист с власт,... с машинация от страна на органите на Европейски Съюз, " споделя Качински в изявление за националното радио, представен от " Новости ".

Днес Съдът на Европейски Съюз отхвърли исканията на Унгария и Полша, с които се обжалваше решението да се постановат санкции поради нарушение на законодателството на съюза, което визира общите правила. Двете страни възразиха против този механизъм, признат декември 2020 година, който свързва отпусканите средства от общия бюджет на Европейски Съюз със зачитането на върховенството на закона от страна на получателите от Европейски Съюз.

Въпреки това Качински акцентира, че тази обстановка не е съображение за излизане на Полша от Европейския съюз. Политикът отбелязва, че присъединяване на Варшава в общоевропейския дневен ред " е доста належащо... за бъдещето на Полша и за бъдещето на Европа ".

Още по-крайна позиция изказва министърът на правораздаването Збигнев Зебро, който даде и специфична конференция през днешния ден след излизането на решението на Съда на Европейски Съюз. Той го дефинира като стъпка за излизане на Общността от пространството на независимост в пространството на насилието.

" Това е исторически миг на преход към пространство, където се лишава свободата на страните членки и се лимитира техния суверенитет. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР