Лидерът на суданските паравоенни формирования генерал Мохамед Хамдан Дагало каза,

...
Лидерът на суданските паравоенни формирования генерал Мохамед Хамдан Дагало каза,
Коментари Харесай

Генерал дава „непоколебим ангажимент“ за прекратяване на огъня, докато суданската война бушува на

Лидерът на суданските паравоенни формирования военачалник Мохамед Хамдан Дагало сподели, че е поел ангажимент за преустановяване на огъня, с цел да постави завършек на опустошителната война, която унищожи страната му.

Генерал Дагало, водач на Силите за бърза поддръжка, приказва след среща в Претория с южноафриканския президент Сирил Рамафоса.

Той сподели, че е уведомил господин Рамафоса за „ забележителните старания, положени за преустановяване на тази война “., само че няма прогрес по препоръчаните мирни договаряния със суданския боен главнокомандващ военачалник Абдел-Фатах Бурхан.

„ Подчертах нашия хладнокръвен ангажимент да прекратим враждебните дейности “, сподели военачалник Дагало, който не сподели дали и по кое време той щеше да се срещне със противника си.


Воюващите генерали се съгласиха предишния месец на среща лице в лице и да стартират договарянията изначало допустимо преустановяване на огъня, съгласно Източноафриканския районен блок IGAD, само че не са оповестени дата или място за договарянията.

По време н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР