Лидерът на сръбското малцинство в Косово - Горан Ракич, обяви

...
Лидерът на сръбското малцинство в Косово - Горан Ракич, обяви
Коментари Харесай

В Косово пак е горещо, сърбите изтеглиха своите хора от влас...

Лидерът на сръбското малцинство в Косово - Горан Ракич, разгласи отдръпването на сънародниците си от всички институции на властта в Косово. Това е  знак на митинг против заканата на Прищина да глобява тези, които не сменят сръбските си автомобилни регистрационни номера с косовски, и да конфискува колите  им:

„ Ние, политическите представители на сърбите в Косово, след днешната среща единомислещо взехме решение да напуснем всички политически институции, Народното събрание, държавно управление и 4 общини в Северно Косово, както и да преустановим наличието и работата на сърби в правосъдните и полицейските институции в Северно Косово.

Нашите решения ще бъдат в действие, до момента в който Прищина започнете зачита интернационалното право и по-специално да отдръпна противозаконното решение за автомобилните номера и да сътвори асоциацията на сръбските общини. Въз основа на гореизложеното, депозирам оставка от поста министър в държавното управление “, съобщи водачът на сърбите в Косово Горан Ракич.

След него сръбски депутати направиха изказвания за овакантяване на Народното събрание, а съдии и общински ръководители оповестиха оставките си. По същото време ръководителите на сръбската полиция смъкнаха униформите и пагоните на Косово.

Блерим Вела - шеф на кабинета на президента на Косово, упрекна Белград в опит да се дестабилизира ситуацията в страната.

А в Белград, след изключително заседание на държавното управление, президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, изтъквам, " не се отхвърляме от виновната политика за мир и и непоклатимост ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР