Лидерът на Спаси София“ сравнява София с Талин, иска вдигане

...
Лидерът на Спаси София“ сравнява София с Талин, иска вдигане
Коментари Харесай

Бонев: Колата не е право, а привилегия, нормално е тази привилегия да струва пари

Лидерът на „ Спаси София “ съпоставя София с Талин, желае повдигане на цените за паркиране и таксите за градеж
Публично знае се, че общинският консултант Борис Бонев се подвизава като модератор във форума Skyscraper City. Той употребява потребителското име JloKyM. В обществения конгрес има даже Виртуална приемна на „ Спаси София “. Там Бонев постоянно развива по-крайните си тези и приказва за ограниченията, които би въвел, в случай че имаше независимост на взимане на решенията.

Предизвикан от други консуматори да каже какво ще прави, в случай че бъде определен за кмет, общинският консултант дава отговор, че „ Първата година налози няма да се подвигат. Но ще се вдигне наложително такса позволение за градеж “.



Бонев съпоставя София със столицата на Естония - Талин. И тук трябвало да се приложи тяхното възнаграждение за престой в града, както и абонаментна такса за владеене на автомобил.

„ Цената за паркиране, според от зоните е сред 150 и 300 евро на месец в Талин. А часовата ставка е 6 евро в центъра “, изяснява общинският консултант.

Мнозина от форума реагират бурно на концепцията на Бонев, като декларират, че това няма по какъв начин бъде приложено у нас, най-малкото поради другата покупателна дарба на популацията. Сметките им демонстрират, че харчовете ще надвишават 500-600 лева

„ Колата не е право, а привилегия и в натоварения, огромен град е обикновено тази привилегия да коства пари. В момента притежанието на автомобил в София е неуместно на ниска цена “, декларира Бонев в отговор.



Според други консуматори информацията за колите в Талин на Бонев била погрешна. 

„ Г-н Бонев, упорствам да се извините на читателите на форума за поднесената погрешна информация по отношение на паркирането в град Талин.

Според този сайт , който наподобява като формален на общината, цената за живущи във всички цветни зони в Талин е 120 евро на година или 234,40 BGN. Или 1,5 пъти по-висока от тази в София.
Според същия уебсайт цена от 300 евро съществува, само че тя дава месечен абонамент на инцидентни жители поискали да паркиран на територията на една от цветните зани в града, съдейки по картата, еквивалентна на размерите и местоположението нашата Синя някъде от 2010 година.  Цената на тази услуга е еквивалентна на цената на длъжностен абонамент в Синя Зона в София. Като обаче няма ограничаване услугата да се употребява единствено от юридически лица. “

Оказва се, че не всички консуматори приветстват концепциите за промени на Бонев. Някои го дефинират като човек, които изкусно работи с изборни обстоятелства и употребява единствено това, което му е комфортно.

„ Стане ли дума за повдигане на цени на зона и винетни стикери, там фактологията се сервира доста йезуитски. Само ще напомня случая с цитирането на цената на годишна такса за паркиране в Талин, която се оказа напълно друга от посочената “, написа консуматор.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР