Лидерът на Спаси София Борис Бонев, който ще бъде предложен

...
Лидерът на Спаси София Борис Бонев, който ще бъде предложен
Коментари Харесай

"Спаси София" се цепи от Васил Терзиев, ако направи "сглобка" с ГЕРБ

Лидерът на " Спаси София " Борис Бонев, който ще бъде препоръчан за предстоящ началник на Столичния общински съвет, е предизвестил съдружните си сътрудници в столицата от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", че ще напусне дясното обединяване, в случай че на локално равнище се реализира прословутата " сглобка " с ГЕРБ, която стои зад държавното управление. Това научихме от свои източници в структурите на ПП-ДБ.

В общинския съвет ПП-ДБ- " Спаси София " разполагат с най-вече съветници - 23-ма, само че те не са задоволителни, с цел да се прокарат основни решения. Необходими са още най-малко 9 локални депутата, с цел да се реализира болшинство от 32 гласа (в Столичния общински съвет мандатите са 61 - б.р.).

Новоизбраният кмет Васил Терзиев през днешния ден заявява, че няма да прави " сглобка " с ГЕРБ, които имат 14 съветници. Тактиката на новите ръководещи в София щяла да е за самодейностите си да търсят открита поддръжка от останалите съветници от всички групи, в това число и да се оказва обществен напън.

Според източник, имало е концепция в някакъв миг да се направи локална коалиция и това е било ангажимента с ГЕРБ, които с половин уста поддържаха Васил Терзиев в последния миг. Лидерът на " Спаси София " Борис Бонев обаче бил изрично срещу и заплашил, че ще напусне групата дружно с останалите си 5 индивида. " Спаси София " имат 6-има съветници от всички 23-има, определени от демократичното обединяване.

" Васил Терзиев доста разчита на опита на Борис Бонев в общината и на този стадий няма да си разреши да се лиши от него. Най-вероятно, с цел да не се стигне до открит раздор със " Спаси София ", няма да има публична коалиция с ГЕРБ, а ще се работи " на парче " по съответни начинания ", позволява източникът.

От " Спаси София " обаче упорствали да бъдат изкарани нескрито някои от най-фрапантните схеми и нарушавания на ГЕРБ по време на дълговечното им ръководство. Васил Терзиев през днешния ден призна, че ще стартира обстоен одит на свършеното в последните години, само че не влезе в елементи. От това до каква степен ще се стигне в разкритията в действителност зависело и дали Борис Бонев ще остане в екипа или ще си тръгне от локалната коалиция с 5-имата си съветници.

Инфо: lupa.bg

 

Тагове: Спаси София Сглобката ГЕРБ Васил Терзиев Борис Бонев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР