Лидерът на Спаси София Борис Бонев, който ще бъде предложен

...
Лидерът на Спаси София Борис Бонев, който ще бъде предложен
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Спаси София се цепи от Васил Терзиев, ако направи сглобка с ГЕРБ

Лидерът на " Спаси София " Борис Бонев, който ще бъде препоръчан за предстоящ началник на Столичния общински съвет, е предизвестил съдружните си сътрудници в столицата от " Продължаваме промяната " и " Демократична България ", че ще напусне дясното обединяване, в случай че на локално равнище се реализира прословутата " сглобка " с ГЕРБ, която стои зад държавното управление. Това научи Lupa.bg от свои източници в структурите на ПП-ДБ.

В общинския съвет ПП-ДБ- " Спаси София " разполагат с най-вече съветници - 23-ма, само че те не са задоволителни, с цел да се прокарат основни решения. Необходими са още най-малко 9 локални депутата, с цел да се реализира болшинство от 32 гласа (в Столичния общински съвет мандатите са 61 - б.р.).

Новоизбраният кмет Васил Терзиев през днешния ден заявява, че няма да прави " сглобка " с ГЕРБ, които имат 14 съветници. Тактиката на новите ръководещи в София щяла да е за самодейностите си да търсят открита поддръжка от останалите съветници от всички групи, в това число и да се оказва обществен напън.

Според източник на Lupa.bg, е имало концепция в някакъв миг да се направи локална коалиция и това е било ангажимента с ГЕРБ, които с половин уста поддържаха Васил Терзиев в последния миг. Лидерът на " Спаси София " Борис Бонев обаче бил изрично срещу и заплашил, че ще напусне групата дружно с останалите си 5 индивида. " Спаси София " имат 6-има съветници от всички 23-има, определени от демократичното обединяване.

" Васил Терзиев доста разчита на опита на Борис Бонев в общината и на този стадий няма да си разреши да се лиши от него. Най-вероятно, с цел да не се стигне до открит раздор със " Спаси София ", няма да има публична коалиция с ГЕРБ, а ще се работи " на парче " по съответни начинания ", позволява източника на Lupa.bg.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР