Лидерът на социалистите го обвини в лъжа и заяви, че

...
Лидерът на социалистите го обвини в лъжа и заяви, че
Коментари Харесай

Никола Стоянов: Нинова призна за износ за Украйна през трети страни


Лидерът на социалистите го упрекна в неистина и съобщи, че ще го съди

„ Най-накрая Корнелия Нинова призна, че е знаела, че просто се заобикаля възбраната, наложена от Народно събрание за експорт на оръжие към Украйна ”, съобщи  служебният министър на стопанската система Никола Стоянов пред bTV. „ Ако Народното събрание ви каже: недейте да продавате оръжие на Украйна и дори това се случва по ваша самодейност. И вие предизвиквате това да се случи, както е било по предложение на Корнелия Нинова (бивш министър на стопанската система в кабинета „ Петков “), а вие казвате, че през трети страни сте правили този експорт, несъмнено нещо не е наред “, акцентира Стоянов.

„ Точно на 28 април м.г., когато Кирил Петков е на посещаване в Украйна, за една нощ се вади позволение за експорт на оръжие към частна компания в Румъния на стойност 10 млн. евро. По принцип в договорката няма нищо тревожно с изключение на бързината, с която е издадено разрешителното, тъй като това нормално лишава най-малко 10 дни ”, изясни министърът. 

Той повтори още веднъж тезата си, че на никое място в покупко-продажбите за експорт на въоръжение през 2022 година, като краен адресат не е посочвана Украйна. Но изрази съмнението си, че предшественичката му на поста Корнелия Нинова доста добре е знаела за ставащото, без значение, че твърдеше, че „ нито един патрон не е изнесен за Украйна “. По-специално сподели, че последното съвещание на комисията за надзор на търговията с оръжие е било на 7 юни и по-късно не са се провеждали. А юни м.г. е тъкмо времето, когато четворната коалиция се разпадна. „ Явно има връзка сред едното и другото “, сподели той.

Малко след изявлението водачът на социалистите разгласи в профила си във Facebook, че Никола Стоянов лъже и разгласи, че ще заведе следващо дело против него. 

„ Служебният министър Стоянов лъже, че през днешния ден съм споделила, че съм знаела за експорт за Украйна. Нито през днешния ден, нито когато и да било съм произнасяла това. И преди и в този момент настоявам, че нито един патрон не е изнесен за Украйна. Този човек го уволних за данни за корупция. Сигнал за това има и в прокуратурата. Сега незабавно завеждам следващото дело против министъра за набеждаване “, написа Нинова.



Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР