Лидерът на шведската Партия на центъра Ани Льооф обяви днес,

...
Лидерът на шведската Партия на центъра Ани Льооф обяви днес,
Коментари Харесай

Лидерът на шведската Партия на центъра се отказа да съставя правителство

Лидерът на шведската Партия на центъра Ани Льооф разгласи през днешния ден, че връща получения мандат за сформиране на държавно управление заради непреодолими разлики сред главните политически блокове в скандинавското кралство, съобщи ДПА.

"При тази конюнктура на неустановеност в Народното събрание, която имаме, едната страна би трябвало да демонстрира приемливост към другата, с цел да се откри решение и да имаме държавно управление. В момента няма условия за това ", сподели Льооф пред кореспонденти в Народното събрание. Парламентарните избори в Швеция на 9 септември доведоха до политическа невъзможност сред двата съществени политически блока - единия отпред с Шведската социалдемократическа партия (ШСДП), и втория на консерваторите. Нито един от двата блока няма болшинство в 349-местния парламент, което затруднява съставянето на ново държавно управление.

Льооф съобщи, че нито ШСДП, нито консерваторите са изразили предпочитание да поддържат държавно управление, отпред на което не стоят те. Миналата седмица ръководителят на Риксдага (шведския парламент) Андреас Норлен връчи на Льооф изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Тя беше третият водач, претрупан с тази задача. Очаква ся по-късно през днешния ден Норлен да разгласи по какъв начин ще работи по-нататък.

Миналата седмица водачът на шведските консерватори Улф Кристерсон не получи избор на доверие в Народното събрание, с цел да стане министър председател, и с това и неговият опит да сформира кабинет не съумя.

Партията на центъра, която е обичаен съдружник на консерваторите, гласоподава срещу Кристерсон с претекста, че препоръчаното от него държавно управление щяло да бъде прекомерно подвластно от крайнодясната популистка партия Шведски демократи (ШД). ШД са в позицията на балансьор в Народното събрание, само че другите партии изключиха разновидността да работят с тях, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР