Лидерът на Северна корея Ким Чен Ун заяви, че страната

...

Съобщението за завършването му идва около седмица, след като Пхенян изстреля нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво, с което отбеляза голям пробив в забранените си оръжейни програми.

Анализатори твърдят, че има значително технологично припокриване между разработването на междуконтинентални балистични ракети и възможностите за изстрелване в космоса.

Във вторник Ким даде инструкции "да се увери, че завършеният през април военен разузнавателен спътник № 1 ще бъде изстрелян на планираната дата", съобщи официалната Корейска централна новинарска агенция (КЦНА).

По време на посещението си в Националната администрация за аерокосмическо развитие на Северна Корея във вторник той призова служителите "решително да създадат капацитет за набиране на разузнавателна информация чрез последователно разполагане на няколко разузнавателни спътника на различни орбити".

Снимки на държавните медии показаха как Ким обикаля космическата агенция заедно с дъщеря си. Предметите, които той инспектира, както и графиките и други стенни дисплеи на някои от изображенията бяха представени с неясни контури, съобщи АФП.

Разработването на военен разузнавателен спътник беше един от ключовите проекти в областта на отбраната, очертани от Ким през 2021 г.

Във вторник той заяви, че придобиването на тази разузнавателна технология е "първостепенна задача, която трябва да бъде изпълнена" заради заплахите и агресията от страна на Съединените щати и Южна Корея.

През декември 2022 г. Северна Корея заяви, че е извършила "важен тест на последния етап" за разработването на шпионски сателит, който, според нея, ще бъде завършен до април тази година.

По това време експертите в Южна Корея бързо изразиха съмнения относ?09:16:14" class="attachment-post-thumbnail size-post-thumbnail wp-post-image" alt="Лидерът на Северна корея Ким Чен Ун заяви, че страната" onerror="this.src='https://novini247.com/news.jpg?4'"/>

Коментари Харесай

Ким нареди изстрелването на пъ | BGNES

Лидерът на Северна корея Ким Чен Ун съобщи, че страната е приключила построяването на първия си боен шпионски спътник и е дала зелена светлина за изстрелването му, оповестиха държавните медии.

Съобщението за завършването му идва към седмица, откакто Пхенян изстреля нова междуконтинентална балистична ракета с твърдо гориво, с което означи огромен пробив в неразрешените си оръжейни стратегии.

Анализатори настояват, че има доста софтуерно припокриване сред създаването на междуконтинентални балистични ракети и опциите за изстрелване в космоса.

Във вторник Ким даде указания " да се увери, че приключеният през април боен разследващ сателит № 1 ще бъде изстрелян на плануваната дата ", заяви формалната Корейска централна новинарска организация (КЦНА).

По време на визитата си в Националната администрация за аерокосмическо развиване на Северна Корея във вторник той прикани чиновниците " уверено да основат потенциал за набиране на разследваща информация посредством поредно разполагане на няколко разследващи спътника на разнообразни орбити ".

Снимки на държавните медии демонстрираха по какъв начин Ким обикаля галактическата организация дружно с щерка си. Предметите, които той инспектира, както и графиките и други стенни екрани на някои от изображенията бяха показани с неразбираеми очертания, заяви Агенция Франс Прес.

Разработването на боен разследващ сателит беше един от основните планове в региона на защитата, обрисувани от Ким през 2021 година

Във вторник той съобщи, че придобиването на тази разследваща технология е " първостепенна задача, която би трябвало да бъде изпълнена " поради заканите и експанзията от страна на Съединените щати и Южна Корея.

През декември 2022 година Северна Корея съобщи, че е направила " значим тест на последния стадий " за създаването на шпионски спътник, който, съгласно нея, ще бъде приключен до април тази година.

По това време специалистите в Южна Корея бързо показаха подозрения по отношение на резултатите, като обявиха, че качеството на черно-белите изображения, оповестени от Северна Корея - сякаш направени от спътник - е неприятно.

Пхенян не е показал дата на изстрелване, макар че във вторник Ким съобщи, че спътникът ще бъде пуснат " на плануваната дата ".

Значителна опасност

" Изглежда, че към този момент Северът ще изстреля своя " алегоричен " спътник и последователно ще го модернизира ", споделя пред Агенция Франс Прес Ан Чан-Ил, беглец, който управлява Световния институт за проучване на Северна Корея.

" Ако Китай и Русия не обезпечат високотехнологична поддръжка, ще бъде мъчно да се прави шпионаж със лична севернокорейска технология. "

Дори и да е по този начин, последното известие би трябвало да се одобри съществено, сподели Ян Му-джин, президент на Университета за севернокорейски проучвания в Сеул.

" Тъй като разследващите спътници на Северна Корея са значим фактор при положение на предпазен нуклеарен удар, те съставляват забележителна опасност за Юга ", сподели той пред Агенция Франс Прес.

Миналата година Северна Корея се разгласи за " необратима " нуклеарна мощ, с което на процедура приключи опцията за договаряния за денуклеаризация.

В отговор на това Вашингтон и Сеул ускориха съдействието в региона на защитата, организирайки взаимни военни учения с съвременни стелт самолети и високопрофилни американски стратегически активи.

Северна Корея гледа на тези учения като на подготовки за инвазия и предходната седмица ги дефинира като " неистови " учения, " симулиращи тотална война против " Пхенян. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР