Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун тръгна с влак

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун тръгна с влак
Коментари Харесай

Ким Чен Ун тръгна на 13-часово пътуване с влак от Пекин за КНДР

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун потегли с трен от Пекин , отбелязвайки края на изненадващото си посещаване в Китай, оповестява СиЕнЕн.

Очаква се Ким и неговата делегация да пътуват 13-часа до град Дандонг , който се намира на границата сред Китай и Северна Корея.

Посещението бе третото на Ким в Пекин и четвърто в Китай от март 2018 година, първото му пътешестване отвън Северна Корея, откогато той пое властта през 2011 година.

Той дойде в Пекин през вчерашния ден с известния си брониран трен и организира срещи с китайския президент Си Дзинпин. Китай е единственият същински интернационален съдружник на Северна Корея .

 Около час продължи срещата на Ким чен Ун и Си Дзинпин
Около час продължи срещата на Ким чен Ун и Си Дзинпин

Сред разискваните тематики предстоящо е била срещата на Ким с Тръмп

Южна корейска организация " Йонхап " съобщи, че Ким е посетила зона за софтуерно развиване и е прекарал към 20-30 минути в обиколка на фабрика , ръководена от известния производител на китайска медицина Тонг Рен Танг.

Севернокорейските и китайските държавни медии оповестиха за визитата му малко преди идването му в Пекин. Нито една от страните не е предоставила детайлности .

" Йонхап " разяснява, че Ким се е срещала със Си за час и по-късно е участвала на вечеря в Голямата зала на народа в централната част на Пекин, хазаин на която са Си Дзинпин и неговата брачна половинка Пън Лиюан. Ким е съпроводена от брачната половинка си Ри Сол Джу, оповестява организацията.

В дневния брифинг на външното министерство , представителят Лу Канг съобщи, че детайлите от визитата на Ким ще бъдат оповестени " в точния момент " . Той изясни, че Пекин продължава да поддържа напъните за преустановяване на напрежението по отношение на настояванията на Съединени американски щати за прекъсване на нуклеарните и ракетните стратегии на Северна Корея.

" Ние постоянно имаме вяра, че като основни страни по въпроса на Корейския полуостров е значимо двете страни да поддържат контакт и ние постоянно поддържаме техния разговор за реализиране на позитивни резултати ", добави той.

Във вторник бе рожден ден на Ким и визитата му се преглежда като част от напъните да завоюва поддръжката на Китай за понижаване на глобите на Съединени американски щати , наложени върху нуклеарните оръжия и стратегиите за балистични ракети, които съществено повлияха на стопанската система на страната.

Северна Корея не е провела никакви изстрелвания или детонации за повече от година , само че не демонстрира същинско желание да се откаже от стратегиите, които счита за поръчител за оцеляването на твърдия комунистически режим.

 Ким Чен Ун дойде на посещаване в Китай
Ким Чен Ун дойде на посещаване в Китай

С брониран влак…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР