Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е съгласил САЩ

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е съгласил САЩ
Коментари Харесай

Невероятна новина от Северна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун се е съгласил Съединени американски щати да проведат ревизия в нуклеарния полигон в страната, заяви ТАСС.

В момента Ким Чен-ун чака среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп. Решението е било контрактувано по време на негова среща с шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Майк Помпео.

Ким е подчертал, че за Пхенян няма проблем да даде достъп на инспектори до оборудването, стига сигурността на страната да бъде обезпечена. В момента в Съединени американски щати се преглеждат разнообразни стъпки за инспекция на нуклеарните реактори.

През предходната седмица Ким Чен-ун публично разгласи, че ще спре с нуклеарните тествания. В момента той търси бързо възстановяване на връзките с Южна Корея и Съединени американски щати.

В същото време Южна Корея прекрати пропагандата с високоговорители, която организираше по граничните региони сред двете страни. В Сеул желаят да основат добра атмосфера за срещата на севернокорейския водач с южнокорейския президент Мун Дже – ин.

Срещата ще се организира в петък.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР