Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна в Сингапур, където

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун пристигна в Сингапур, където
Коментари Харесай

Ким Чен-ун пристигна в Сингапур за историческа среща с Тръмп

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун дойде в Сингапур, където на 12 юни ще се организира историческа среща с американския президент Доналд Тръмп, оповестяват международните организации. На диалозите се гледа като опция за завършек на нуклеарното опълчване сред КНДР и Съединени американски щати и понижаване на напрежението в района.

По-късно през днешния ден в Сингапур ще дойде и президентът на Съединени американски щати.

Двамата ще се срещнат във вторник в курорта „ Сентоза ”, като дори самият акт ще е исторически, тъй като водачите на двете страни в никакъв случай досега дори не са говорили по телефона след Корейската война от 1950 година – 1953 година, която към момента е завършена единствено с помирение, добавя bTV.

Ким Чен-ун беше посрещнат от сингапурския външен министър.

„ Ройтерс ” показва в своя материал по тематиката, че единствено за няколко месеца един от най-младите международни водачи извървя пътя от ръба на войната със Съединени американски щати до невижданите договаряния. Това обаче не трансформира обстоятелството, че Ким Чен-ун държи властта в КНДР с стоманен пестник и дори хората от най-близкото му обграждане могат да станат обект на чистки.

Затова и диалозите бяха пред неуспех след мнения на американски високопоставени представители, че режимът в Пхенян може да бъде свален от власт, в случай че не се откаже от нуклеарната си стратегия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР