Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун пристигна в Русия.

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун пристигна в Русия.
Коментари Харесай

В Русия постлаха червен килим за Ким Чен Ун, очаква се да има среща с Путин

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун дойде в Русия. Вчера той отпътува с бронирания си трен от Пхенян. Очаква се Ким да се срещне с съветския президент Владимир Путин. Предполагаше се, че срещата ще се състои във Владивосток, само че представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че след влизането в страната влакът на Ким се е насочил на север, откакто е пресякъл река Раздолна, отдалечавайки се от Владивосток. Областният шеф Олег Кожемяко разгласява видеоклип, на който се вижда по какъв начин Ким идва в Хасан през нощта. Там той слиза на гарата, където домакините са постлали огромен червен килим. Ким взе участие в среща с министъра на естествените запаси и околната среда на Русия Александър Козлов.
Посещението на другаря Ким Чен Ун в Русия към този момент е знак, че тези положителни взаимоотношения ще продължат. Не единствено на равнище държавни глави, само че и на равнище работни групи, на равнище разнообразни комисии. Е, и най-важното, на равнището на тези бизнес и стопански връзки, които са другарски, които постоянно са свързвали нашите страни.
Олег Кожемяко, регионален шеф на Приморския край

Лидерът на Северна Корея е придружаван от висши членове на партията и високопоставени представители на оръжейната промишленост, както и от министъра на външните работи на страната. Северна Корея намерено поддържа Москва във войната ѝ с Украйна, като доставката на оръжия се разисква от месеци.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР