Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун по време на

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун по време на
Коментари Харесай

Ким Чен Ун призна: Масов глад в Северна Корея

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун по време на тирада на пленума на Централния комитет на Корейската работническа партия разгласи за вероятен дефицит на храна в страната.

Това съобщи японската телевизия NHK. " Поради вредите от миналогодишния ураган проектът за развъждане на зърно не беше изпълнен и затова сега има напрегната обстановка с обезпечаването на популацията с храна ", предизвести водачът на Северна Корея, съобщи News.bg.

Според Ким Чен Ун, представен от южнокорейската телевизия, удължаването на карантинните ограничения, въведени в КНДР заради ковид, " докара до продължение на битката за обезпечаване на популацията с облекла, храна и жилище ". Освен това Ким Чен Ун прикани партията и хората от Северна Корея да бъдат подготвени за нов " сложен марш ". Този термин в историята на КНДР се отнася до интервала от 90-те години на предишния XX век, когато страната претърпява тежка икономическа рецесия, усложнена от всеобщия апетит.

По-рано южнокорейските медии разясниха, че Ким Чен Ун видимо е измършавял. Само преди месец формалното издание на комунистическата партия в Северна Корея за първи път призна, че имунизацията против COVID-19 не е панацея и по тази причина жителите би трябвало да се готвят за дълготрайни усилени протиепидемични ограничения. През февруари месец страната изиска ваксини против ковид от подкрепяната от Световната здравна организация (СЗО) стратегия Covax. КНДР изиска ваксини, макар че публично не дава информация да има инфектирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР