Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви новите цели на

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун обяви новите цели на
Коментари Харесай

Борба с врага и укрепване на военната мощ - новите цели на...

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун разгласи новите цели на армията на комунистическата страна за 2023 година на съвещание на ръководещата Корейска трудова партия, оповестиха държавни медии, намеквайки за още една година на интензивни оръжейни тествания и напрежение, съобщи Ройтерс.

Ким Чен-ун, който е трето потомство водач на КНДР, дефинира посоката на " битката с врага " и задачите за подсилване на отбранителната мощност, се споделя в известието на медиите.

Бяха показани нови съществени цели за усилване на качествата за самозащита в подготовка за разнообразни отклонения в политическата обстановка, съобщи формалната Корейска централна телеграфна организация (КЦТА).

КЦТА не даде детайлности за тези цели, само че изявлението му може да значи, че изолираната страна ще продължи да ускорява военния си капацитет.

Тази година Северна Корея изстреля невиждан брой ракети и доста тествания бяха свързани с създаването на стратегически оръжия в границите на петилетния проект, изложен на конгрес на ръководещата Корейска трудова партия при започване на 2021 година, напомня Българска телеграфна агенция.

 
Списъкът включва тактически нуклеарни ракети, нова междуконтинентална балистична ракета, свръхзвукови плъзгащи бойни глави, нуклеарни подводници и разследващи спътници.

Напрежението остана високо през цялата година на фона на непрекъснатите оръжейни проби на КНДР и пламна още веднъж тази седмица, откакто пет севернокорейски дрона минаха в Южна Корея. Това накара Сеул да вдигне изтребители и бойни хеликоптери и да се опита да ги смъкна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР