Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун и президентът на

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун и президентът на
Коментари Харесай

Тръмп и Ким приключиха срещата си на четири очи и започнаха официална вечеря

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп завършиха срещата си на четири очи, траяла към 10 минути, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

След това стартира формален обяд, в който от американска страна вземат участие държавният секретар Майк Помпейо и началникът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвани, а от севернокорейска - заместник-председателят на Централен комитет на Корейската трудова партия Ким Йон Чхол и министърът на външните работи И Йон-хо. Има преводачи от двете страни, само че не участва Ким Йо Чен, сестра и непосредствен консултант на Ким Чен Ун. Очаква се обядът да продължи близо два часа, съобщи ТАСС.

В началото на вечерята Тръмп даде висока оценка на своите " доста специфични връзки " с Ким, заяви АП. Преди това американският президент изрази вяра пред кореспонденти в хотел " Метропол ", че " доста неща ще бъдат решени " и че срещата ще докара до " чудесна, в действителност чудесна обстановка " в дълготраен проект. Тръмп допусна, че вечерята ще бъде къса, тъй като се чака четвъртък да бъде " доста претрупан ден ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР