Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на САЩ

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на САЩ
Коментари Харесай

Срещата между Доналд Тръмп и Ким Чен-ун продължи 10 минути

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун и президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп завършиха срещата си на четири очи, траяла към 10 минути, съобщи ТАСС.

След това стартира публична вечеря, в която от американска страна вземат участие държавният секретар Майк Помпейо и началникът на канцеларията на Белия дом Мик Мълвейни, а от севернокорейска - заместник-председателят на Централен комитет на Корейската трудова партия Ким Йон-чхол и министърът на външните работи И Йон-хо. Има преводачи от двете страни, само че не участва Ким Йо-чен, сестра и непосредствен консултант на Ким Чен-ун. Очаква се вечерята да продължи близо два часа, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки ТАСС.

В началото на вечерята Тръмп даде висока оценка на своите "много специфични връзки " с Ким, заяви АП. Преди това американският президент изрази вяра пред кореспонденти в хотел "Метропол ", че "много неща ще бъдат решени " и че срещата ще докара до "чудесна, в действителност чудесна обстановка " в дълготраен проект. Тръмп допусна, че вечерята ще бъде къса, тъй като се чака четвъртък да бъде "много претрупан ден ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР