Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е извършвал по-чести рокади

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е извършвал по-чести рокади
Коментари Харесай

Ким Чен-ун бетонира властта си с все по-чести кадрови рокади

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун е правил по-чести рокади на висши партийни и военни чиновници тази година в явен опит да завоюва тяхната преданост и да затегне властта си. Това твърди Министерството на обединяването на Южна Корея, оповестява организация " Йонхап ".

Ведомството разгласява актуализация на книгата " Кой кой е ", озаглавена " Информация за основни фигури в Северна Корея ".

Книгата съдържа детайлности за промени в основни държавни органи, както и информация за съществени фигури в Севера. Данните са събрани въз основа на отчети от държавните медии в границите на година от октомври 2021 година

Събраната информация показва мащабна замяна на основни чиновници в Политбюрото и Секретариата на ръководещата Корейска работническа партия (КРП).

Смята се, че режимът на Ким непрекъснато е употребявал кадрови рокади, най-често в региона на армията, като средство да накара високопоставените чиновници да поемат отговорност за осъществяването на партийни заповеди и задания, съобщи чиновник на южнокорейското министерство, поискал анонимност.

Броят на членовете на Политбюрото на КРП е скъсен от 11 до 9 души през посочения интервал. Ри Сон-гуон, началник на отдела на Обединения фронт, виновен за междукорейските връзки, е бил намален до заместник-член на Политбюрото.

Двама високопоставени чиновници в армията са били заменени през юни, само че министърът на защитата е запазил поста си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР