Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун беше един от хората,

...
Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун беше един от хората,
Коментари Харесай

Жив е! Ким Чен-ун носи ковчег на погребение

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун беше един от хората, които носеха ковчега на заравяне на почитан боен, съобщи Франс прес, като се базира на севернокорейската осведомителна организация КЦТА. Ким нямаше маска на лицето си, а преди дни Пхенян съобщи, че разпространяването на ковид в страната към този момент е под надзор, добавя Франс прес.

Лидерът на Северна Корея взе участие в погребението на Хьон Чхол-хе, маршал от Корейската национална войска, за който се твърди, че е бил наставник на Ким и го е подготвял за лидерския пост още преди гибелта на татко му Ким Чен-ил през 2011 година

Официалната севернокорейска осведомителна организация популяризира фотоси от погребението.

Ким Чен-ун застана отпред на битката против ковид в Северна Корея, като упрекна държавните управляващи в мързел, който е довел до утежняването на обстановката.

През уикенда КЦТА сподели, че епидемията към този момент е „ под постоянен надзор “ и заяви, че смъртността „ внезапно понижава всеки минал ден “.

Експерти се усъмниха в формалните изказвания и данни, поради това, че обеднялата страна има една от най-лошите здравни системи в света и няма потенциала да обезпечи всеобщо тестване за ковид на популацията си, отбелязва Франс прес.

Населението на Северна Корея, което възлиза на към 25 милиона души, остана без имунизация, откакто управляващите отхвърлиха имунизациите, препоръчани от Световната здравна организация.

Пхенян заяви за първия случай на ковид в страната на 12 май.

Агенция КЦТА през днешния ден заяви за 167 650 души „ с тресчица “, регистрирани през последното денонощие, което съставлява незабравим спад по отношение на предишния понеделник, когато беше обявено за 390 000 нови случая.

КЦТА добави, че през последните 24 часа има единствено един смъртен случай и че процентът на смъртност при „ треската “ е 0,002.

Към момента Пхенян към момента не е дал отговор на предлагането от страна на Сеул за помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР