Лидерът на сенаторите демократи Чък Шумър заяви в сряда, че

...
Лидерът на сенаторите демократи Чък Шумър заяви в сряда, че
Коментари Харесай

Чък Шумър: Демократите ще имат мнозинство в Сената на САЩ

Лидерът на сенаторите демократи Чък Шумър съобщи в сряда, че Демократическата партия ще имат болшинство в Сената на Съединени американски щати след извършения през вчерашния ден балотаж в щата Джорджия. Според последни данни и двете овакантени сенаторски места в този щат бяха извоювани от претендентите на Демократическата партия, оповестява БНР.

Коментарите на Шумър са факт, откакто малко преди този момент демократа Джон Ософ разгласи, че е победил републиканеца Дейвид Пърдю, който обаче към момента не е признал своята загуба.

"Джорджия, благодаря ви толкоз доста за доверието, което ми оказахте. Имам достойнството да получа вашата поддръжка и доверие и ще се веселя да ви послужвам ", сподели още Джон Ософ. По-рано през днешния ден стана ясно, че и Рафаел Уорнок от Демократическата партия е съумял да победи на балотажа републиканката Кели Льофлер.

"Като водач на болшинството, новоизбраният президент Байдън и новоизбраният вицепрезидент Харис ще имат сътрудник, който е подготвен, желае и може да помогне за постигането на перспективен дневен ред и да даде помощ и смела смяна на американския народ “, уточни Чък Шумър в особено изказване.

Той добави: "Твърде дълго нужната помощ беше спирана или разводняван от ръководения от републиканците Сенат и от досегашния президент Тръмп “.

Ако в последна сметка демократите завоюват и двете сенаторски места в Джорджия, и те, и републиканците ще имат по 50 места в Сената. Вицепрезидентът на Съединени американски щати обаче взема дефинитивно решение при вероятно гласоподаване с 50 на 50 гласа, което значи, че демократите ще вземат превъзходство и в двете камари на Конгреса, откакто администрацията на Джо Байдън влезе в Белия дом.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР