Лидерът на СДСМ Зоран Заев е подчертал във вторник пред

...
Лидерът на СДСМ Зоран Заев е подчертал във вторник пред
Коментари Харесай

Меркел и Макрон разубеждавали Заев от оставката, обещали преговори с ЕС през декември

Лидерът на СДСМ Зоран Заев е подчертал във вторник пред съпартийците си, че отлагането на оставките му от председателството и поста министър председател не значи, че той ще промени мнението си за желанието изрично да подаде оставка както от държавното управление, по този начин и от партията, написа македонският „ Фокус “.

Както оповестяват пред изданието високопоставени партийни източници, той е показал, че остава, с цел да предотврати дестабилизирането на парламентарното болшинство и държавното управление пред сериозните провокации пред страната, изключително във външната политика.

По думите на събеседниците на „ Фокус “, Заев е подчертал, че доста авторитетни интернационалните водачи са се свързали с него, с цел да го убеждават да не подава оставка, в това число дългогодишният немски канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон.

Според върховен чиновник на СДСМ те са уверили партийния водач и министър председател, че има огромни шансове страната най-сетне да стартира договаряния с Европейски Съюз през декември, макар че специалистите, опозицията и част от държавното управление са скептични, че е допустимо такова развиване.

Независимо от епилога, Заев възнамерява да се отдръпна от поста министър-председател в края на тази или началото на идната година, а съгласно СДСМ идващият Централен съвет на партията би трябвало да разгласи процедура за избор на нов ръководител.

Превод: Агенция „ Фокус “
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР