Лидерът на СДС Божидар Лукарски очаква да има предсрочни избори

...
Лидерът на СДС Божидар Лукарски очаква да има предсрочни избори
Коментари Харесай

Божидар Лукарски очаква предсрочни избори

Лидерът на Съюз на демократичните сили Божидар Лукарски чака да има предварителни избори още веднъж, въпреки и не в околните 3 месеца. Това разгласи той в ефира на БиТиВи като стимулира тезата си с прогноза за появяването на съществени пукнатини в ръководещата коалиция.

По мотив отхвърления законопроект на ГЕРБ за мажоритарния избор, Лукарски уточни, че още при внасянето му преди месец е планувал, че " ще се разиграе една бутафория с него ".

" Имаше един популизъм и разделяне на партиите на положителни и неприятни - които слушат народа и такива, които не извършват настояванията му ", заключи обстановката към плана той.

По думите му, в случай че Реформаторският блок в този момент е бил съдружен сътрудник и не поддържа проектозакона, както постъпиха Патриотите, то реакцията на ГЕРБ е щяла да бъде радикално друга. " Цветанов щеше да обиколи всички малките екрани и да каже по какъв начин не може да има коалиция с Реформаторския блок, по какъв начин нямат съдружна просвета. Сега нищо сходно не се случи. После и ГЕРБ предложиха нов референдум ", сподели той.

Лукарски е уверен, че ГЕРБ няма интерес от мажоритарни избори, а сходен избор имало единствено в страни от Третия свят.

Вариантът, който са подготвили от " Воля ", се приближава до френския модел, счита водачът на Съюз на демократичните сили.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР