Лидерът на сърбите в Босна обяви, че Трибуналът на ООН

...
Лидерът на сърбите в Босна обяви, че Трибуналът на ООН
Коментари Харесай

Лидерът на сърбите в Босна заклейми Трибунала в Хага, целял да демонизира сърбите

Лидерът на сърбите в Босна разгласи, че Трибуналът на Организация на обединените нации в Хага за военните закононарушения в някогашна Югославия е потвърдил пристрастията си против Сърбия, осъждайки Ратко Младич за геноцид, закононарушения против човечеството и военни закононарушения по време на войната в Босна в интервала сред 1992 и 1995 година, оповестява " Асошиейтед прес ".

Милорад Додик разяснява, че хагският арбитражен съд е бил основан с " единствената цел " да демонизира сърбите. Той акцентира,че сърбите, на собствен ред, би трябвало " вечно да изтрият всякакво споменаване " на съда от своите учебници.

Додик уточни, че " това мнение се споделя от всички сърби " и дефинира Младич като " воин и родолюбец ".

Той добави, че хагският арбитражен съд ще бъде изучаван в бъдеще като място, където " законът и етиката получиха проваляне, като беше възпрепятствано постигането на правораздаване ".

Междувременно Европейският съюз съобщи, че разчита на балканските нации да почитат жертвите на военни закононарушения, осъществени във войната в Босна, като предизвикват помиряването сред съседите.

От Брюксел допълниха, че не могат да разясняват съответно решението на трибунала против Младич, само че изцяло зачита решенията му.

Според Европейски Съюз решението на трибунала " визира някои от най-мрачните и най-трагични събития " в неотдавнашната история на Западните Балкани и Европа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР