Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин

...
Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР) Денис Пушилин
Коментари Харесай

Смениха правителството на Донецката народна република

Лидерът на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) Денис Пушилин подписа през днешния ден декрет за оставка на премиера и държавното управление ѝ, заяви Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5903
" Обявявам оставката на държавното управление ", се споделя в текста на указа, оповестен на уеб страницата на водача на ДНР. Документът изпраща в оставка премиера Александър Ананченко. С различен декрет на поста министър председател на ДНР е назначен Виталий Хоценко.

Смяната на министър-председателя и на държавното управление на ДНР е била подбудена от нуждата да се засилят интеграционните процеси, сподели Пушилин пред телевизия " Россия-24 ".

" Интеграционните процеси в този момент би трябвало да се засилят, и несъмнено, би трябвало да разбираме, какви стъпки ще се подхващат в бъдеще. Съответно взех решение, че е нужна метаморфоза, нужни са промени точно на този стадий, тъй като това, за което ще се погрижим и ще помислим точно през днешния ден, ще се отрази на това по какъв начин ще живеем в бъдеще ", сподели водачът на ДНР.

Депутатите на Народния съвет на ДНР са дали единодушие за назначение за министър-председател на Виталий Хоценко. Съответното разпореждане беше признато през днешния ден на изключително пленарно съвещание, заяви пресслужбата на Народното събрание. Постановлението влиза в действие от през днешния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР