Лидерът на самообявилата се Донецка народна република в Източна Украйна

...
Лидерът на самообявилата се Донецка народна република в Източна Украйна
Коментари Харесай

Проруски сепаратистки лидер в Източна Украйна убит при взрив

Лидерът на самообявилата се Донецка национална република в Източна Украйна е бил погубен през днешния ден при гърмеж в заведение в Донецк, разгласи администрацията на проруските сепаратисти, съобщи Ройтерс.

Александър Захарченко умря вследствие на терористичен акт, заяви осведомителната организация на сепаратистите.

Руското външно министерство съобщи, че има учредения да счита, че Киев е виновен за гибелта на Захарченко, съобщи РИА Новости. Говорителката Мария Захарова уточни, че гибелта му демонстрира, че Киев е решил да води „ кървава борба “ и се е отказал от обещанията си да търси мир.

Според Службата за сигурност на Украйна обаче убийството на Захарченко е резултат на спор сред „ терористите и техните съветски спонсори “.

По специалност електромеханик, Захарченко (42 г.) оглави донецките сепаратисти скоро след отцепването им от Киев през 2014 година и през ноември същата година бе одобрен посредством избори отпред на по този начин наречената Донецка национална република.

През юли предходната година той разгласи проекти за основаване на нова страна - „ Малорусия “, в източните украински територии, само че самодейността му бе отхвърлена даже от посочената за покровител на сепаратистите Москва.

През 2016 година Захарченко разгласи обществено, че управляващите в Киев приготвят физическото му очистване - изказване, което бе отхвърлено изрично от украинското държавно управление.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР