Лидерът на Републиканската партия в Сената Мич Макконъл изглежда замръзна отново, този път на събитие в Кентъки

...
ВАШИНГТОН (АП) — Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Лидерът на републиканците в Сената Мич Макконъл изглежда замръзна за кратко и не успя да отговори на въпрос на репортер в събитие в Кентъки в сряда, седмици след като имаше подобен епизод във Вашингтон.

Според видео от местна новинарска станция 81-годишният Макконъл беше попитан дали ще се кандидатира за преизбиране през 2026 г. Сенаторът помоли репортера да повтори въпроса, преди да млъкне и да се взира право пред себе си за около 10 секунди.

Жена, стояща в предната част на стаята с Макконъл, го попита дали чува въпроса и тя го повтори . Когато Макконъл не отговори, тя обяви в стаята, че „ще ни трябва минута“. В крайна сметка Макконъл отговори на два допълнителни въпроса – макар и не този за кампания от 2026 г. – и се спря и изглеждаше, че има известни затруднения с говоренето. След това жената прекрати пресконференцията и Макконъл напусна стаята, вървейки бавно.

Реакцията на Макконъл беше подобна на времето, когато той замръзна за около 20 секунди на пресконференция в Капитолия в края на юли. Той се върна в офиса си с помощници и след това се върна, за да отговори на още въпроси.

Последният инцидент в Ковингтън, Кентъки в сряда, добавя към въпросите през последните месеци за здравето на Макконъл и дали републиканецът от Кентъки, който беше избран за първи път в Сената през 1984 г. и служи като лидер на Републиканската партия от 2007 г. насам, ще остане на лидерския си пост.

След това от кабинета му казаха, че Макконъл се чувства „моментно замаян“ и ще посети лекар преди следващия си По същия начин, след юлския епизод, помощниците казаха, че Макконъл е бил замаян и Макконъл каза на репортери няколко часа по-късно, че е „добре“. Нито Макконъл, нито неговите помощници са дали повече подробности за случилото се.

През март Макконъл получи сътресение и счупено ребро, след като падна и си удари главата след вечеря в хотел. Той не се върна в Сената в продължение на почти шест седмици. Той използва инвалидна количка на летището, докато пътува напред-назад до Кентъки. Оттогава изглежда, че ходи по-бавно и речта му звучи по-напрягащо.

Макконъл е имал полиомиелит в ранното си детство и отдавна е признал, че като възрастен има известни затруднения при изкачването на стълби.В допълнение към падането си през март, той също се спъна и падна преди четири години в дома си в Кентъки, причинявайки фрактура на рамото, което наложи операция .

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР