Лидерът на Републиканската камара на представителите на Конгреса на САЩ

...
Лидерът на Републиканската камара на представителите на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Лидерът на републиканците в САЩ отхвърли покана на Зеленски и разкритикува Байдън

Лидерът на Републиканската камара на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Кевин Маккарти съобщи, че не възнамерява да посети Украйна в отговор на поканата на президента Володимир Зеленски. 

Според CNN Володимир Зеленски е поканил ръководителя на Камарата на представителите да пристигна в Украйна, с цел да оцени персонално обстановката в страната по време на войната и по-късно да образува свои лични догатки. Поканата пристигна на фона на различия измежду републиканците за това по какъв начин да се поддържа в допълнение Украйна.

„ Мисля, че ръководителят Маккарти в никакъв случай не е бил в Киев или Украйна и мисля, че това би му помогнало с позицията му “, сподели Зеленски пред кореспонденти.

Въпреки това във вторник, 7 март, Кевин Маккарти съобщи пред представители на медиите, че не възнамерява посещаване в Украйна. Републиканският водач сподели още, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън не е работил задоволително бързо, с цел да окаже помощ на страната.

Маккарти още веднъж повтори тезата си, че е за подкрепяне на Украйна в битката й с съветската експанзия, само че не подкрепя " карт бланш "  и се застъпва за непоколебим надзор върху отпусканите средства.

„ Когато демократи и републиканци идват при нас, те виждат корените на доставките – всеки снаряд, всеки патрон, всеки $ “, сподели по този мотив президентът на Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР