Лидерът на радикалното палестинско движение Хамас Исмаил Хания пристигна днес

...
Лидерът на радикалното палестинско движение Хамас Исмаил Хания пристигна днес
Коментари Харесай

Лидерът на Хамас е в Египет за преговори за примирие

Лидерът на радикалното палестинско придвижване " Хамас " Исмаил Хания дойде през днешния ден в Египет на фона на очаквания за ново помирение и договорка за освобождение на заложници от Газа, съобщи БНР, цитирайки Агенция Франс Прес.

Базираният в Катар Хания е в Кайро за полемики за " експанзията в Ивицата Газа и други въпроси ", разгласи групировката в свое мнение.

Той ще се срещне с шефа на египетското разузнаване за договаряния за " преустановяване на експанзията и войната и подготовка на съглашение за освобождение на заложници ", съобщи пред Агенция Франс Прес източник, непосредствен до групировката.

Късно нощес израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви пред фамилии на заложници, че два пъти е изпращал шефа на службите в Европа в опит за освобождението им.

Смята се, че в Газа остават 129 заложници, отвлечени при изненадващото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври, когато бяха избити над 1100 души, множеството цивилни.

Израелският отговор не закъсня и вследствие на бомбардировките и наземна интервенция в Ивицата Газа са убити близо 20 000 палестинци, сочат данни на ръководените от " Хамас " здравни управляващи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР