Лидерът на противоречивата група Горди момчета бе арестуван в понеделник

...
Лидерът на противоречивата група Горди момчета бе арестуван в понеделник
Коментари Харесай

Лидерът на Горди момчета бе арестуван във Вашингтон

Лидерът на спорната група " Горди момчета " бе задържан в понеделник във Вашингтон по обвиняване за разрушение на благосъстоятелност във връзка със събаряне и изгаряне на афиш с надпис " Животът на черните има значение ", предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

Хенри " Енрике " Терио, на 36 години от Маями, бе задържан при идването си във Вашингтон преди митингите, които последователите на президента Доналд Тръмп възнамеряват в сряда, с цел да съвпаднат с гласуването в Конгреса за потвърждаване на изборната победа на Джо Байдън.

Терио бе отведен в ареста след заповед за задържане по обвиняване в разрушение на благосъстоятелност предишния месец.

Митинг в поддръжка на Тръмп през декември прерасна в принуждение, откакто стотици последователи на президента, някои от тях със знаците на " Горди момчета " в черно и жълто, потърсиха борба с деятели и контрапротестиращи, които се опитваха да им попречат да стигнат до площад " Животът на черните има значение ". Привечер вандали смъкнаха афиш с този надпис от черква в центъра на Вашингтон и го подпалиха.

Терио е декларирал пред в. " Вашингтон пост ", че е взел участие в паленето на плаката и ще се признае за отговорен. Той показал още, че ще заплати на църквата разноските за плаката.

Говорител на полицията съобщи пред Асошиейтед прес предишния месец, че следователи проверяват тези произшествия като закононарушения от ненавист, само че все още на Терио не са повдигнати сходни обвинявания.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР