Лидерът на протестите в Армения Никол Пашинян предупреди депутатите, че

...
Лидерът на протестите в Армения Никол Пашинян предупреди депутатите, че
Коментари Харесай

Очаквайте политическо цунами, ако не стана премиер на Армения, предупреди Пашинян

Лидерът на митингите в Армения Никол Пашинян предизвести депутатите, че в страната ще зародят огромни вълнения, в случай че не бъде определен за министър председател по време на запланувания през днешния ден парламентарен избор.

" Има информация, че (бившите президенти) Серж Саркисян и Роберт Кочарян - известният тандем, възнамеряват още веднъж да яхнат властта ", сподели Пашинян по време на особено съвещание на Народното събрание.

Той предизвести за " същинско политическо цунами ", в случай че не бъде определен за министър-председател.

Хиляди арменци се събраха в столицата Ереван преди гласуването.

Пашинян, водачът на протестното придвижване, което смъкна Серж Саркисян от премиерския пост през предходната седмица, е единственият претендент за министър-председател. Той твърди, че е единственият, който може да се оправи с корупцията, бедността и непотизма в страната.

Но той се нуждае от поддръжката на ръководещата Републиканска партия, която има болшинство в Народното събрание, с цел да бъде определен на гласоподаване в законодателния орган.

Пашинян е номиниран от коалиция " Елк " ( " Изход " ).

Източник, осведомен с договарянията сред Пашинян и Републиканската партия, сподели пред Агенция Франс Прес, че те са сключили съглашение преди няколко дни, ръководещата партия се е съгласила да го поддържа.

Но наподобява, че съглашението към този момент не е в действие, което значи, че на опозиционера му липсват няколко гласа.

" По време на среща през нощта, ръководена от Серж Саркисян, републиканците взеха решение да попречат на утрешното гласоподаване на министър председател ", сподели Пашинян във видеопослание в ранните часове на днешния ден, призовавайки стотици хиляди да излязат на улицата. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР