Лидерът на протестиращите за парка до хотел Санкт Петербург Асен

...
Лидерът на протестиращите за парка до хотел Санкт Петербург Асен
Коментари Харесай

Гражданин на САЩ кандидат за кмет на Северен

Лидерът на протестиращите за парка до хотел „ Санкт Петербург " Асен Костов може да се кандидатира за кмет на регион „ Северен ". Костов е някогашен чиновник на полицията, има американско поданство, с изключение на българско, и своя компания в Съединени американски щати. За няколко месеца, откогато започнаха митингите за зелената повърхност на ул. „ Сава Муткуров ", Костов се прочу като доста деятелен и деятелен.

В ГЕРБ описват, че е отишъл в партийния офис и е оповестил, че желае да бъде техен претендент за кмет. Искал е и две места за хората от квартала в листата на ГЕРБ. Оттам са му предложили обаче да напише заявление непосредствено до Изпълнителната комисия в София, чийто началник е Бойко Борисов.

„ Не съм писал заявление, само че водим диалози за възможното ни присъединяване в локалните избори освен с ГЕРБ, само че и с други партии. Търсим коалиция и в това няма нищо неприятно ", посочи за „ Марица ” през вчерашния ден Асен Костов. Той добави, че на този стадий не се знае кои ще са претендентите за идващия мандат от протестиращите, в това число и за кмет на регион „ Северен ". Условието е обаче те да са безпартийни и да вземат участие в изборите от гражданска квота. Окончателното решение бранителите на парка щели да вземат, откакто ръководителят на инициативния комитет се върне от Съединени американски щати, където имал компания. „ Това ще стане в края на август ", допусна Костов.

Защитниците на парка се надяват, че в случай че бъдат определени в локалната власт, разногласията за предназначението на терена до хотел „ Санкт Петербург " ще се решат доста по-бързо. Засега те са на нулата.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР