Лидерът на Продължаваме промяната направи коментар по темата на деня. За

...
Лидерът на Продължаваме промяната направи коментар по темата на деня. За
Коментари Харесай

Кирил Петков: За 60 дни постигнахме страшно много реформи

Лидерът на " Продължаваме промяната " направи коментар по тематиката на деня. 

За да мине вотът на съмнение, трябват най-малко 121 гласа, тъй че този избор няма да бъде сполучлив. Той се употребява за предизборната акция. Това съобщи в студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ и някогашен министър председател на страната Кирил Петков.

„ Имам възприятието, че последните 60 дни в тази пленарна сесия постигнахме ужасно доста от промените, които искахме да бъдат направени от предходното постоянно държавно управление. За тези 60 дни изпълнихме 62 от 66-те промени “, похвали се Петков.

Относно митингите на енергетиците и миньорите, депутатът от ПП-ДБ разяснява, че „ те са ядосани, само че не от в този момент “, а от последните 30 години, тъй като са имали разнообразни визии по какъв начин би трябвало да се развива енергетиката на България. По думите му, в случай че държавното управление не беше изпратило териториалните проекти, страната ни рискуваше да загуби 1,6 милиарда, които биха били от голяма помощ за работещите в енергийния бранш.

Постигнахме съглашение с част от профсъюзите и енергетиците и изпратихме документ до Брюксел, в който ясно се споделя, че до 2038-а година няма да има административно затваряне на централи. С други думи, страната няма да затваря мощности, само че това евентуално ще го стори пазарът поради навлизането на новите технологии, с които пазарната цена ще бъде по-ниска от тази на въглищните централи сега. Това, което цели държавното управление, е само да не загуби средства от Европа, разясни Кирил Петков, написа novini.bg.

По тематиката със службите за сигурност някогашният министър председател изрази мнение, че би трябвало да им бъде направена цялостна проверка, „ с цел да сме сигурни, че там работят най-големите експерти в региона “.

В умозаключение на диалога Петков беше безапелационен, че няма да се сменя нито един министър от настоящето ръководство, в случай че ПП-ДБ и ГЕРБ не се съгласят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР