Лидерът на проблемната програма на Boeing за 737 Max ще

...
Лидерът на проблемната програма на Boeing за 737 Max ще
Коментари Харесай

Шефът на Boeing 737 Max напуска след експлозия

Лидерът на проблематичната стратегия на Boeing за 737 Max ще напусне компанията, която е подложена на напън, откакто панел от един от нейните самолети избухна по време на полет през януари, заяви Би Би Си ().

Напускането на Ед Кларк след съвсем 18 години работа в Boeing е част от огромното разклащане на комерсиалното поделение, оповестено в сряда - във време, в което компанията се приготвя за среща с регулаторите.

Boeing заяви, че измененията са ориентирани към възстановяване на качеството и сигурността.

Авиационният производител е подложен на надзор след случая с полета на Alaska Airline, който не докара до съществени пострадвания, само че наложи спешно кацане.

Случилото се съживи по-широка полемика по отношение на индустриалните процеси за известните самолети 737 Max на Boeing, години след произшествия, сполетели друга версия на самолетите през 2018 година и 2019 година, при които починаха 346 души и доведоха до световно заледяване на потреблението им за 20 месеца.

Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати забрани на Boeing предишния месец да разшири производството на  737 Max, до момента в който управляващите сложиха под лупа индустриалните процеси за самолетите.

Предварително следствие за това какво се е объркало в самолета 737 Max 9, ръководен от Alaska Airlines, откри, че липсват болтове, предопределени за закрепване на панела на вратата, откакто са били отстранени във фабриката на Boeing в Рентън, Вашингтон.

Ед Кларк ще бъде сменен от Кейти Ринголд, сега вицепрезидент на поделението за доставки на модела 737. Компанията също по този начин разгласи, че основава позиция на старши вицепрезидент по качеството.

В известие до личния състав в сряда Стан Дийл, началник на подразделението за търговски самолети на Boeing, сподели, че измененията са ориентирани към предоставяне на " гаранция, че всеки аероплан, който доставяме, дава отговор или надвишава всички условия за качество и сигурност. Нашите клиенти изискват и заслужават нищо по-малко ".

Дийл сподели, че Кларк си потегля с " най-дълбоката признателност на компанията за неговия доста забележителен принос в продължение на съвсем 18 години отдадена работа на Boeing ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР