Лидерът на ПП избра да се яви в съда пред

...
Лидерът на ПП избра да се яви в съда пред
Коментари Харесай

Адвокатът на Борисов поиска отвод на съдията по делото му срещу Петков

Лидерът на Политическа партия избра да се яви в съда пред връщането на мандата

Софийският областен съд заседава през днешния ден за повторно по частното наказателно дело, заведено от водача на " Продължаваме промяната " Кирил Петков против водача на ГЕРБ Бойко Борисов. През ноември м.г., когато беше първото съвещание, двамата не се явиха в съда, а пратиха единствено юристи - Петков - Стоян Мадин, а Борисов - Менко Менков. Днес обаче Кирил Петков избра да се яви в съда, въпреки и в същия час съпартийците му да връщат несбъднат втория мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев. " Не съм там (в президентството, б.а.), тъй като по-важното е да стартираме да опровергаваме лъжите ", сподели Петков на влизане в съда.

Адвокатите на Борисов желаеха отказ на ръководителя на правосъдния състав Веселина Няголова. Според Менков съдията не е безпристрастна, защото се познава с Мадин, който е бил областен прокурор. И също така двамата са били в " близки връзки ", разгласи, отбраната на Борисов, базирайки се на изявления в разнообразни уеб сайтове. Допълнително юристите на Борисов означиха, че Мадин е конституиран като бранител на Кирил Петков, откакто делото към този момент е било разпределено на арбитър Няголова, предава.

Адвокат Мадин се опълчи на настояването за отказ с аргумента, че изявленията, които са мотив за настояването за отказ са " полицейски мемоари ".

Защитата на Борисов се подразни на съда и че реши да чака Петков, който закъсня за съвещанието, защото прави изказване пред публицистите пред постройката на съда.

В последна сметка Няголова отхвърли да се води и стартира да разпитва очевидците по делото. В съда през днешния ден се явиха Мирослава Петрова, Станислав Тодоров, Венко Сабрутев от Политическа партия.

Петков съди предшественика си за клюка и упорства да получи половин милион лв. обезщетение. " Заведох дело против Бойко Борисов за клюка за половин милион лв.. Този човек към този момент е осъждан за клюка, потвърден измамник. Омръзна ми да го чувам, всичките му неистини за медиатори, за комисионни, за всевъзможни клюки, които той непрестанно приказва на всички места, тъй че време е да спрем тези остарели лъжци с техните мутренски похвати. Жалбата е за това, че Борисов сподели, че сме вземали средства от медиатори и сме взимали комисионни ", съобщи Петков през август м.г., когато внесе тъжбата си в Софийския областен съд.

За клюка Наказателен кодекс планува санкция от 3000 до 7000 лева и публично неодобрение. Отделно може да бъде присъдено и обезщетение.

Повод за делото е брифинг, който Борисов и хората му организираха на 24 август м.г., на който упрекнаха кабинета " Петков ", че е доставял природен газ за страната посредством дъщерна компания на " Газпром ", с цел да облагодетелства компании, свързани с " Продължаваме промяната ".

По искане на отбраната на Петков съдът одобри в границите на частното наказателно дело (в него не прокурорът, а Петков е обвинител) за клюка да прегледа непълен цивилен иск за 10 000 лева Този иск е част от по-голям подобен за вреди на обща стойност от 500 000 лева Така, в случай че Петков завоюва делото, той ще може да заведе нов развой за остатъка до 500 000 лева, като първото решение ще има мощ на пресъдено нещо за основанията, т.е. че има породена щета.

Днес се чака делото да продължи с разпит на очевидци, които юристите би трябвало да доведат.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР