Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров заяви пред журналисти преди

...
Лидерът на ПП Атака Волен Сидеров заяви пред журналисти преди
Коментари Харесай

Волен Сидеров не очаква резултати, а препоръки от КСНС

Лидерът на Политическа партия " Атака " Волен Сидеров съобщи пред публицисти преди началото на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента, че не чака да има резултати, а по-скоро рекомендации от съвета.

" С нови закони не става, а по-скоро с нови хора, с по-добра съвест и повече чувство по тази причина по какъв начин живеят хората ", безапелационен е атакистът и добави, че в случай че Пламен Георгиев реши да подаде оставка, никой не може да го спре.
 И президентът със поръчка за нов Антикорупционен закон
И президентът със поръчка за нов Антикорупционен закон

КПКОНПИ, прокуратурата, Министерство на вътрешните работи и службите да ревизират властта, желае Радев

Сидеров съобщи, че няма да поддържа подписката на Българска социалистическа партия за премахване на Пламен Георгиев и заместника му, защото в случай че желал да прави подписка, щял да си я провежда самичък.

Той показа отчети, с които КПКОНПИ регистрират активността си, тъй като съгласно Сидеров привикване на съвет по сигурност на тематика антикорупция е малко извънредно. Сидеров съобщи, че ще зададе въпрос на президента по какъв начин тематиката за корупцията е обвързвана с националната сигурност.



Лидерът на " Атака " подчертава, че ще попита Румен Радев за какво корупцията е по-високите етажи на властта, защото " високите етажи са таванските пространства, а властта стои на втория етаж ". Сидеров упорства да се прегледа дали има корупция и по-ниските етажи на властта и добави, че ще попита президента и за неговите парцели.

" Трябва да се търси дали има правда и тогава да се произнася съдът ", акцентира Сидеров и добави, че прокуратурата има данни за над 130 случая с повдигнати обвинявания за министри, заместник-министри, народни представители, шефове на организации. 40 от тях са с присъди.

Преди началото на КСНС водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова съобщи, че влиза в съвета с 3 конкратни оферти за действителни ограничения за битка с корупцията.
 Антикорупцията усили аргументите за акцията против себе си
Антикорупцията усили аргументите за акцията против себе си

Информира и че ревизира за доближено лице до политически водач

Припомняме, сега се организира Консултативен съвет по национална сигурност при президента Румен Радев по отношение на корупцията по високите етажи на властта.

Повод за свикването на съвета станаха свадите с жилищата на властта на преференциални цени. Подобен е и въпросът към шефа на Антикорупцията Пламен Георгиев, който се озова в епицентъра на абсурда - оказа се, че апартаментът му в столичния квартал " Гео Милев " има тераса от 186 квадратни метра, която не са декларирани .

Румен Радев към този момент смъкна доверието от шефа на антикорупционната комисия , канейки на КСНС да участва неговият заместител.

В същото време Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народното събрание подписка с искане Пламен Георгиев да бъде освободен от поста.

Срещу Георгиев се организира и инспекция от прокуратурата .

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР