Лидерът на ПП АТАКА пусна обширна публикация в собствения си

...
Лидерът на ПП АТАКА пусна обширна публикация в собствения си
Коментари Харесай

Сидеров: Слави се отметна и показа среден пръст на 2,5 млн. българи

 Лидерът на Политическа партия АТАКА пусна обширна обява в личния си фейсбук профил. Постът му е ориентиран към и Тошко Йорданов. 

Вижте какво написа той: 

" Палачинки

 Слави сподели междинен пръст на 2,5 млн. българи

Още в първото си изявление, представителят на Има Такъв Народ Тошко Йорданов сподели, че патосът на шоуто, трансформирало се в партия, е бил измама. След като референдумът преди 5 години, в който 2,5 млн. българи желаеха мажоритарен избор, не мина, през идващите години сценаристите на шоуто и техният началник, се упражняваха в тежки обети против " политическата класа ", която не желала да слуша гласа на народа си.

Днес сценаристите на шоу-партията и техният началник са към този момент част от " политическата класа ". При тази битност от студиен критикар си задължен да станеш реализатор на националната воля. Но още при откриването на 45-я парламент, лидерът на групата на Има Такъв Народ Йорданов се отметна от главната си идея – мажоритарния избор. По-важни били други ремонти в " изборния " както той неправилно назова Изборния кодекс.

Гласуване по пощата, отдалечено гласоподаване и пр. Но 2,5 млн. българи не гласоподаваха на референдума за пощенско гласоподаване, а за мажоритарно

Което прочее също е просто корекция в изборните закони, няма потребност от нова конституция и се гласоподава с нормално болшинство.

Оправданието за скока на палачинката, който извърши, Тошко се опита да изясни с това, че тяхната партия нямала цялостно болшинство. То обаче, не им е нужно. ГЕРБ обявиха и внасят законопроект за мажоритарен избор.

Те са 75, Има Такъв Народ са 51 индивида

Общо вършат 126. Предостатъчно, с цел да изгласуват смяна на системата от пропорционална в мажоритарна. Но партията на Слави се отметна и на процедура сподели междинен пръст на 2,5 млн. българи. Може би някой по-компетентен им е споделил, че в случай че имаше мажоритарен избор в 2 тура, в този момент в Народното събрание ГЕРБ щеше да има не 75 души, а 150. А шоу–партията би вкарала до 3-ма депутати.

Колкото до референдумите, подсещаме, че още през 2012 година партия Атака внесе съществени ремонти в Закона за допитване до народа, с които оферираше инциативните подписи да паднат от 200 хиляди на 50 хиляди, гласовете, които вършат резултата от референдума наложителен да се понижат от 500 хиляди до 200 хиляди, а срокът, в който набираните подписи да бъдат импортирани в Народното събрание да се качи от 3 на 5 месеца. С тези ремонти, в случай че бяха признати, директната народна власт щеше да стане действителност като в Швейцария.

Но ГЕРБ, Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия отхвърлиха тази опция. Сега към тази компания се причисли и " ИТН ", който единствено на думи се разграничава от тези сили на статуквото. "  
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР