Лидерът на политическото крило на движението „Талибан”, което завзе властта

...
Лидерът на политическото крило на движението „Талибан”, което завзе властта
Коментари Харесай

Лидер на талибаните се срещна със заместник-генералния секретар на ООН

Лидерът на политическото крило на придвижването „ Талибан”, което завзе властта в Афганистан - мула Абдул Гани Барадар, се срещна в Кабул със заместител -генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс. Това заяви през днешния ден представителят на радикалите в придвижването на талибаните Мохамед Найм на страницата си в Tуитър.

Според представителя на талибаните, Грифитс „ даде обещание да продължи съдействието и да окаже помощ на народа на Афганистан “.

Освен това дипломатът е уверил, че „ на идната среща на страните донори ще бъдат положени спомагателни старания за привличане на помощ “ за тази страна.

„ На собствен ред Ислямско емирство Афганистан (самоназванието, обещано на страната от талибаните), сподели готовността си да развиват всестранно съдействие с Организация на обединените нации “, акцентира Наим.

На 13 септември в Женева ще се организира среща за филантропична помощ за Афганистан. На събитието ще участва и генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, който означи по -рано, че сега тази страна " е на ръба на филантропична злополука ".

ВСИЧКО ЗА СИТУАЦИЯТА В АФГАНИСТАН ЧЕТЕТЕ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР