Лидерът на подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула -

...
Лидерът на подкрепяната от Иран ливанска шиитска групировка Хизбула -
Коментари Харесай

Лидерът на Хизбула: Ще останем в Сирия, докато трябва!

Лидерът на подкрепяната от Иран ливанска шиитска формация Хизбула - Хасан Насрала, съобщи в телевизионно послание през днешния ден, че тя ще резервира военното си наличие в Сирия и че то зависи от решението на сирийското държавно управление, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

Военни отряди на Хизбула се борят в Сирия на страната на държавното управление на Башар Асад от 2012 година

Насрала разяснява постигнатото съглашение сред президентите на Русия и Турция за основаване на демилитаризирана зона в сирийската северозападна провинция Идлиб, като означи, че това е " положително и реалистично съглашение, което следва да бъде осъществено на процедура. Сега всичко зависи от точното осъществяване на постигнатите в Сочи договорености ".

Но " ние ще останем в Сирия и след уреждането на ситуацията в Идлиб. Нашето наличие там е обвързвано с потребностите и единодушието на сирийското управление ", акцентира Насрала. Той обаче позволи, че затишието по фронтовете и отслабването на военните закани могат да доведат до понижаване на броя на намиращите с Сирия бойци на Хизбула.

" Никой не може да ни принуди да напуснем Сирия. Ще останем там, до момента в който би трябвало ", посочи лидерът
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР