Лидерът на победилата партия ГЕРБ Бойко Борисов не е на

...
Лидерът на победилата партия ГЕРБ Бойко Борисов не е на
Коментари Харесай

Бойко Борисов не е в САЩ, в централата на ГЕРБ е. Варианти за правителство

Лидерът на победилата партия ГЕРБ Бойко Борисов не е на посещаване в Съединени американски щати, каквито клюки се пуснаха още във вечерта след изборите и които бяха прокарани и тази заран от Бойко Станкушев в ефира на Нова телевизия.

 

“Бойко Борисов лети скрито до Съединени американски щати. Засега е ясно, че ще е оттатък океана 4 дни. Самолетният билет е платен в сряда или четвъртък, само че всичко към неофициалното известие се пази в дълбока загадка даже от най-високопоставените гербери ”, написаха някои медии без инспекция на обстоятелствата.

 

Такава информация с недомлъвки стартира в ефира на Нова телевизия Станкушев, казвайки, че има информация, че водач на огромна партия не е в рамките на страната, а събеседниците му усложливо допуснаха, че става въпрос за самия Борисов.

" Чувам от шпионски източници, че някои от тях не са на територията на България ", сподели с акуратност Станкушев, който като одобрен публицист би трябвало да ревизира обстоятелствата, които цитира в народен ефир.

Водещите на утринния блок Виктор Николаев и Мира Иванова попитаха шефа на Антикорупционния фонд Станкушев от кое място е научил това и има ли удостоверение, че е реалност. Той съобщи, че си има вътрешни източници, които няма да ги издаде.

 

Нищо от това не е правилно. Борисов не в Съединени американски щати, нито е имал желание да пътува за Съединени американски щати, той е в София и работи в централата на ГЕРБ с екипа си, откри инспекция на Епицентър. бг. 

 

Разбира се, тематиката на всички диалози към него са възможностите и разновидностите за сформиране на държавно управление.

  

Както преди изборите, по този начин и след тях Борисов е уверен, че държавно управление ще има. И дава формулата за това: Идеалното държавно управление е това, зад което имаш 130-140 депутата най-малко, това е устойчиво държавно управление. Това може да се реализира единствено, когато първите две (формации) се схванат.

 

Борисов държи на тезата си, че всички водачи би трябвало да създадат крачка, " с цел да създадем държавно управление ". 

 

Вариантите са разнообразни - или държавно управление с политическа багра, или експертен кабинет. Хоризонтът му също може да варира - до няколко месеца, до локалните избори или с проекция за цялостен мандат.

 

Възможен вид е и програмно държавно управление с 5-6 целта, след осъществяването на които да приключи своето битие. Тук аналогията е с държавното управление на Димитър Попов, което в края на 1990 година събра непримиримите врагове Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили, с цел да започва страната стопански промени. Да, цената ще бъде висока за участващите, само че цената за страната би била още по-висока, в случай че отново няма държавно управление.

Програмно държавно управление значи без ярки политически представтели в него.

 

Някои от анализаторите са на мнение, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ може да внесат комплициране в гласоподавателите на своите партии, в случай че стигнат до вид на коалиция, само че подобен " политически ход би бил умен, тъй като България е в политическа рецесия ".

 

Основната спънка пред основаването на такова държавно управление обаче е, че в края на октомври ще се отиде на локални избори, а ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ с „ Демократична България “ ще бъдат главните кандидати за огромните общини в България.

 

Така или другояче в идващите седмици първата политическа групировка ГЕРБ-СДС е изправена пред сложен избор - да сформира непременно кабинет, правейки безчет взаимни отстъпки или да гледа хоризонта на локалните избори, които са след броени месеци.

 

ГЕРБ и персонално Борисов направиха своите стъпки към компромис - от една страна за правосъдна промяна и въпреки това - държавно управление без съществени лица на ГЕРБ, до момента в който това не се чува от нито една от другите партии.   “Ако си победител и водач на партия и да не станеш министър председател е компромис. Трябва да се откри компромис от всички и сред първите две партии да се направи допустимо най-хубавото държавно управление, в случай че не може да се откри решение с останалите ”, съобщи Борисов в последното си изявление преди вота и продължава да държи на тези си думи. Борисов припомня още нещо: “Ако няма болшинство, бюджет няма да може да бъде признат и непосредствено ще се банкрутира страната ”.

 

На разнообразни равнища сред ГЕРБ и представители на някои от останалите партии, които влизат в Народното събрание, към този момент текат диалози за формулата на бъдещото ръководство в страната.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР