Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че ако Франс Тимерманс

...
Лидерът на ПЕС Сергей Станишев смята, че ако Франс Тимерманс
Коментари Харесай

Станишев заговори за голяма победа на ПЕС в Брюксел

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев счита, че в случай че Франс Тимерманс поеме Европейската комисия, това би било голям късмет за България. Тимерманс да оглави Европейска комисия е главният проект, който се разисква от водачите в Съвета, излиза наяве от пост на Станишев в профила му в обществената мрежа.

"Подобен вид би бил голям триумф за ПЕС и ще даде начало на качествена смяна в работата на европейските институции, след повече от двадесет години доминация на десницата в "Европа ", акцентира той.
По думите му договарянията за водачеството на Европейска комисия не са просто пазарлък за установяване на нови началници в Европейски Съюз, които да бранят статуквото.

"ПЕС следва избрана линия за качествена смяна в Европа, тъй че общественото да бъде на напред във времето. Държим на кандидатурата на Франс Тимерманс не от дебелоглав, а тъй като той е носителят на тази нова посока за Европейски Съюз. Залогът е огромен – европейските жители желаят повече правдивост, желаят Съюз, който генерира изгоди и благополучие за всички хора, вместо да разделя страни и общества на привилегировани и онеправдани ", декларира водачът на ПЕС.

По отношение на страната ни той показва, че Тимерманс предлага акцент върху обществените политики, което е в наш интерес, тъй като за жалост продължаваме да бъдем на дъното на всички ранглисти в Европейски Съюз.

"Успехът на ПЕС ще значи завършек на модела "Европа на две скорости ", на двойните стандарти, на разделянето център-периферия. Уверен съм също, че Франс ще продължи да бъде праволинеен по тематиката "върховенство на закона ", показва Станишев.

"Тази вероятност наподобява уплаши някои водачи, които виждат опасност за личния си властнически жанр на ръководство. Фактът, че такива водачи са склонни да поддържат Вебер или различен претендент на ЕНП за началник на Комисията, издава желанието на десните да продължат с особеното отнасяне на "наши " и "ваши " страни и държавни управления, както години наред толерираха Орбан ", акцентира Станишев.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР