Лидерът на ПЕС и бивш министър председател на България Сергей

...
Лидерът на ПЕС и бивш министър председател на България Сергей
Коментари Харесай

Сергей и Моника Станишеви - скромни милионери в Брюксел, къщата - 420 квадрата

Лидерът на ПЕС и някогашен министър ръководител на България Сергей Станишев и брачната половинка му Моника Станишева са скромни милионери в Брюксел. Това демонстрира декларацията за имущество и ползи на евродепутата Сергей Станишев, подадена пред КПКОНПИ, видя кореспондент на Plovdiv24.bg.

Пиша скромни, защото Станишев е заявил, че живеят чартърен, само че имат къща и в Брюксел, и в София.

Въпреки, че за тях се твърдеше, че имат палат в Швейцария и голяма къща в баровския софийски квартал " Драгалевци ", към днешна дата се оказва, че това не е истина, видно от декларацията. Двамата, дружно с четирите си деца, населяват къща в Брюксел върху 420 кв.м, наета през 2016 година за 117 350 лв., цена по контракт, като наемите заплащат от дивиденти и заплати.

През 2017 година те са наели и къща в София, за цена по контракт в размер на 27 969 лв.. Наемите също заплащат от дивиденти.

Парите, които са икономисали на влог, обаче по никакъв начин не са скромни. Сергей Станишев е заявил 498 132 лв. влог от заплата в Екологичен потенциал.

Спестил е и още 252 292 лв. от пътни разходи и надбавки за общи разноски от Екологичен потенциал, както и 9 277 лв. единствено от надбавки за общи разноски от Екологичен потенциал.

Моника Станишева също има спестявания, които по никакъв начин не са малко - близо 240 428 лв. от дивиденти и още над 80 000 лв. от хонорари. 

Бившият министър ръководител е заявил годишен приход от трудови контракти на стойност 210 251 лв., а брачната половинка му Моника – 111 000 лв..

Председателят на ПЕС Сергей Станишев е заявил и други приходи, отвън тези за заеманата служба като евродепутат, получени през миналата календарна организацията на Моника за цялостно информационно обслужване, профилирана в реклама, PR и интегрирани акции.

Двамата имат и остарели вземания от продажба на акции (каквито и да са те) на стойност от 163 454 лв..

Сергей и Моника имат и забавни кредитни карти, които простолюдието в България няма по какъв начин да има, защото няма кой да им ги даде със скромните им заплати. Сергей разполага с карта с предел 48 000 лв., а Моника – с предел от 20 000 лв..

И двамата имат инвестиции в пенсионни фондове - 14 769 лв. и още 15 165 лв..
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР