Лидерът на партията Заедно за Сърбия и на отворената гражданска

...
Лидерът на партията Заедно за Сърбия и на отворената гражданска
Коментари Харесай

Няколко сръбски опозиционни партии ще се обединят с цел да свалят Александър Вучич на следващи избори

Лидерът на партията " Заедно за Сърбия " и на отворената гражданска платформа " Акция " Небойша Зеленович разгласи, че ще има обединение  на политическите организации, които са част от обединението " Длъжни сме " с " Екологично въстание " на Александър Йованович Чута и " Скупщината на свободна Сърбия " за подсилване на организацията, която ще бъде по-подготвена на последващи избори да победи Александър Вучич както в Белград, по този начин и в цяла Сърбия, оповестява вестник " Политика ".

Ако съществува каквато и да било опция на някакви избори да се победи Александър Вучич, аз съм " за " и ще прикани всички останали да вземат участие, съобщи Зеленович за организация Танюг.

В момента се работи  върху  съгласуването на организационната конструкция, съобщи Зеленович като означи, че има вяра, че в края на май и началото на юни ще има обединително заседание, на което  тази обща организация публично ще бъде основана.

Той добави, че се работи върху това да се построи мощна политическа партия, която ще даде на всеки член право на глас и опция да взима решения.

Що се отнася до програмата на бъдещата партия Зеленович напомни, че за това към този момент са се договорили и това е " Зелен контракт за Сърбия " като политически документ.

На въпрос дали е склонен с това, че поради войната в Украйна на напред във времето излезе тематиката за неналичието на енергийни източници, която е потиснала екологичните въпроси, Зеленович сподели, че счита, че енергийните въпроси, от които ще произлязат и стопански, ще върнат още веднъж тематиката за отбраната на околната среда преди всичко.

По време на акцията ние видяхме, че поради нещастието, която се случва в Украйна,  всички останали тематики станаха второстепенни, по тази причина може би резултатите от изборите не са такива, каквито някои опозиционни водачи чакаха, само че това е естествено.  Сега имаме добра опция да се вършат огромни съглашения, които още веднъж ще отворят тези тематики, съобщи Зеленович.

Той има вяра, че точно в екологичните въпроси съществува огромен късмет за Сърбия, за жителите на Сърбия и това ще води към добър живот в границите на ЕС  и западния свят.

Същевременно водачът на " Екологично въстание " Александър  Йованович Чута  разгласи, че на 5 юни ще  се състои учредителното заседание на новата партия, която това придвижване ще основе с ръководителя на " Заедно за Сърбия " Небойша Зеленович, заяви Бета. Новата партия ще резервира наименованието " Длъжни сме " и в нея ще влязат съществуващите членки на " Екологично въстание ", отворената гражданска платформа " Акция ",  " Скупщината на свободна Сърбия ", съобщи Йованович за вестник " Нова ".

Йованович сподели, че не знае кой ще бъде ръководител на тази партия, само че това сигурно няма да бъде той, акцентирайки, че не желае  да бъде ръководител.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР