Лидерът на партията Възраждане“ Костадин Костадинов обяви, че партията ще

...
Коментари Харесай

„Възраждане“ внася парламентарно питане до премиера за изпълнението на Дъблинския регламент за мигрантите

Лидерът на партията „ Възраждане “ Костадин Костадинов разгласи, че партията ще внесе парламентарно запитване до премиера по отношение на броя на признатите н елегални мигранти в обособените европейски страни по Дъблинския правилник. Той изрази подозрение в истинността на информацията , предоставена от пресслужбата на Министерския съвет, и упрекна я в дезинформация по въпроса за приемането на страната в Шенгенското пространство .

Според Костадинов Дъблинският правилник е мъртвороден и не действа добре. Той уточни, че в случай че България стартира да съблюдава условията му, ще бъде единствената страна в Европейския съюз, която го прави. Лидерът на „ Възраждане “ предизвести, че регламентът изтича в края на март и акцентира нуждата от превръщане на внимание към Пакта за миграцията в Европа, иден правоприемник на Дъблинския правилник. Той разгласи, че новият документ има за цел солидарно систематизиране на мигрантите сред страните от Европейски Съюз и предизвести, че България може да бъде насърчена да одобри такива.

Костадинов изрази безпокойство, че методът на българското държавно управление може да докара до това, страната да се трансформира в „ най-големия бежански лагер в Европа “ . Той предложи изборите за Европейски парламент да бъдат опция за попречване на приемането на мигранти в Европейски Съюз, в случай че партията и нейните сътрудници доближат до положителни резултати .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР