Лидерът на партията попита дали на изборите ще явят лица,

...
Лидерът на партията попита дали на изборите ще явят лица,
Коментари Харесай

ДПС: Делян Пеевски е невинен до доказване на противното, надявам се да е в листите

Лидерът на партията попита дали на изборите ще явят лица, които са свързани с „ Нексо ” и кръга „ Капитал ”
Движение за права и свободи внесе в ЦИК документите за регистрация и 5000 подписа за идните следващи предварителни парламентарни избори. Те бяха подадени от ръководителя на партията Мустафа Карадайъ.

Очакванията му са след вота да се стигне до превъзмогване на политическата рецесия.

„ Нагласата ни е оня апел от 2016 година, който го насочваме, най-сетне да се осъществя - да има нормалност в политиката, с цел да преодолеем тази политическа рецесия. Без да сме преодолели, няма по какъв начин да преодолеем и другите рецесии, на които сме очевидци -  икономическа, обществена, здравна, енергийна. В съседство има война, има опустошително земетресение в Турция ”, съобщи водачът на придвижването. Според него реакцията на България в помощ на потърпевшите от труса е мотив за национална горделивост. Той акцентира, че всички български жители са взели участие в акцията на Движение за права и свободи в помощ на ранените и нуждаещи се.

„ Не единствено по време на злополучие би трябвало да се сплотяваме, тази политическа рецесия е 2-3 години. За следващ път отиваме на ненужни избори – липсва разговор и няма по какъв начин да има болшинство и постоянен кабинет. За разговор призоваваме от 2016 година ”, посочи още водачът на Движение за права и свободи. Той прикани акцията да е спокойна, без да се лепят ненужни етикети един на други.

„ За нас е доста значимо сигналът на българския гласоподавател - едноличните ръководства водят до такива обстановки. Българският парламент направи по този начин, че даже две партии не са задоволителни за съставяне на болшинство. Тоест българските жители ни споделят, че ни изпращат в разговор и съвместен надзор да ни решавате проблемите, а не да си лепите етикети един на други ”, посочи още той.

Карадайъ предвижда, че структурата на идващото Народно събрание няма да е толкоз друга от последното.

Той разяснява и глобите „ Магнитски ”.

„ За две години още не сме видели обстоятелства по адрес на господин Пеевски. И поради върховенството на закона, което за нас е съществена полезност - почтен до доказване на противното, господин Пеевски апелира административния акт на държавния орган в Съединени американски щати. Ако има задоволително номинации, уповавам се, че няма да се откаже и ще бъде част от листите ”, уточни Карадайъ.

Лидерът на Движение за права и свободи акцентира, че чака отговори на въпросите дали в листите на партиите ще бъдат извършители на Конституцията, на цивилен права, извършители на човешки права.

„ Има и едни извършители, които са потвърдени. Едни партии от кръга „ Капитал ”, който си има обръчи от партии, които се финансират от потвърдени отговорни, които бяха разследвани - имам предвид „ Нексо ”, които бяха разследвани от прокуратурата в Съединени американски щати. Там има приета виновност, има платени десетки милиони за приета виновност. Дали ще вземат участие в изборите - на мен това ми е любопитно. Този въпрос стои на дневен ред, когато приказваме за върховенството на закона. Това е двуличие ”, съобщи Карадайъ.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР