Лидерът на партия Воля и зам.-председател на Народното събрание Веселин

...
Лидерът на партия Воля и зам.-председател на Народното събрание Веселин
Коментари Харесай

Марешки призова Борисов да гласува против санцкиите срещу Орбан в Съвета на ЕС

Лидерът на партия " Воля " и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки прикани премиера Бойко Борисов да гласоподава против санкциите против Унгария в Съвета на Европейски Съюз.
 Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи поддържаха глобите против Орбан в Европарламента, ГЕРБ гласоподаваха срещу
Марешки е изпратил писмо до унгарския министър председател Виктор Орбан, в което показва поддръжката си във връзка задействаната процедура за лишаване гласа на страната му, излиза наяве от декларация на партия " Воля "?:

" Категорично заставаме зад позицията на премиера на Унгария Виктор Орбан и не одобряваме задействаната процедура в Европейския парламент против него. Този акт приказва доста зле за Европарламента. Къде остана европейската приемливост и почитание към инакомислещите? Екологичен потенциал сподели, че е неспособен в този си тип да продължава да управлява съюза и че е несъответстващ на действителностите ", се споделя още в позицията. " Проблемът с тотално сбърканата политика към мигрантите на немския канцлер Ангела Меркел и сегашните водачи на съюза докара до съществени проблеми в страните-членки. Проблеми, които имат проекция години напред. Тази политика заплаши стабилността и сигурността на европейските жители. Следващите водачи ще имат сложната задача да поправят грешката. Но вредите към този момент са нанесени и то с цената на човешки животи ".

Според Веселин Марешки Орбан има смелостта да се опълчи против криворазбрания демократизъм и да отбрани страната си. " Европа не е разграден двор, в който всеки може да идва и да прави каквото си желае, без да зачита нашите полезности и правила. Достатъчно се нагледахме на безпомощно водачество и на комплициране ", безапелационен е той.

Лидерът на " Воля " ще разиска тематиката с европейските си сътрудници от „ Партията на свободата ” в Австрия по време на работно посещаване във Виена при започване на идната седмица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР