Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов обвини Продължаваме промяната и

...
Лидерът на партия Възраждане Костадин Костадинов обвини Продължаваме промяната и
Коментари Харесай

Костадинов: Ако групите на ПП и ДБ бяха в пълен състав, НС можеше да гласува текстовете за съдебна реформа

Лидерът на партия " Възраждане " Костадин Костадинов упрекна " Продължаваме промяната " и " Демократична България " в бойкот на правосъдната промяна. Той изясни, че по време на закритото пленарно съвещание на Народното събрание от Демократична България предложили срокът за оферти сред първо и второ четене на измененията в Наказателно-процесуален кодекс и Закона за правосъдната власт да се понижи от 7 на 3 дни.

Това даваше късмет на законопроектите да бъдат признати в последния на 48-ия парламент. Предложението беше отхвърлено с 88 гласа за, 84 срещу и 16 въздържали се от Българска социалистическа партия. Ако парламентарните групи на Политическа партия и Демократична България бяха в цялостен състав, то щеше да бъде признато, безапелационен беше Костадинов.

" Тези, които оферират съкращаването на периодите, въпреки всичко, с цел да може да се гласоподава правосъдната промяна, не бяха в цялостен състав. Не единствено от " Демократична България " липсваха трима души, не беше цялата им парламентарна група, само че и от " Продължаваме промяната " липсваха една трета, 40 души едвам. Няма такива лицемери, които са открили цялата си политическа кариера и фундамента на своята коалиция само и единствено върху правосъдната промяна...Това, което направиха те в този момент, е едно нечувано изменничество по отношение на техните гласоподаватели ", разяснява водачът на " Възраждане, представен от БНР ".

И в двата плана се оферираше механизъм за следствие и надзор над основния прокурор. В плана на " Възраждане " такива пълномощия се даваха на Националната следствена работа, а във импортирания от Министерски съвет – на углавен арбитър. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР