Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов загатна, че

...
Лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов загатна, че
Коментари Харесай

Слави Трифонов: Възможно е да се коалираме с Изправи се! Мутри вън! и ДБ

Лидерът на партия "Има подобен народ " Слави Трифонов загатна, че ще поддържа президента Румен Радев за втори мандат, съобщи dir.bg. Това стана по време онлайн предаване на телевизия 7/8, което беше предавано и във Facebook страницата му. Той отговаряше на въпроси на фенове, като по думите му избрал тази нетрадиционна форма, тъй като водените по медиите предизборни диспути са "жалки и унизителни ".

На запитване какво е мнението му за президента и би ли го подкрепил на идните избори в края на годината, Трифонов в началото отговори ласкаво за него:

"В огромна част от държанието си президентът се държи доста почтено. Изказва това, което мислят доста хора, и неслучайно е най-харесваният политик в България. Странно ми е, че тези, които го издигнаха за президент, в този момент се дърпат от това да го поддържат още веднъж. Имам поради Българска социалистическа партия. Мисля, че това, от което се опасява политическото статукво сега, е да има служебно държавно управление и президентът да прави идващите избори, в това число и президентските избори, или идващите парламентарни избори ".

След това той добави: "Във връзка със идващите събития и това, което се случи, най-вероятно въз основата на това, което споделих доскоро, е ясно и моето решение. "

На въпрос с кои политически обединения би се коалирала "Има подобен народ " в Народното събрание, Трифонов изрично отхвърли опцията за обединяване с ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи и добави:

"Да ви кажа почтено, през целия ми живот постоянно ми се е желало да предпочитам сред положително и неприятно. Но непрестанно ми се постанова да предпочитам сред неприятно и по-малко неприятно. По-малко неприятно и, в случай че има такава опция, е коалиция сред "Има подобен народ ", "Изправи се! Мутри вън! " и "Демократична България ".

Той обаче добави, че е имало разлики сред него и извънпарламентарните опозиционни партии към митингите, поради което не се е стигнало до коалиция до момента.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР