Лидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов публикува на

...
Лидерът на партия Има такъв народ Слави Трифонов публикува на
Коментари Харесай

Слави: ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши

Лидерът на партия ИТН Слави Трифонов разгласява на страницата си във Facebook следното:

Тъй като силата е в истината, ще ви кажа каква е разликата сред истината и лъжата.

ГЕРБ и техните медийни прислужници не престават да тръбят, че бързото обявяване на измененията в Изборния кодекс е “грях, срамотия, осквернение ”.

Нека напомним на обединението ГЕРБ-СДС-Любен Дилов-син (последният е някакъв вид на котката на Шрьодингер - хем не е от ГЕРБ и Съюз на демократичните сили, хем е) какво се случи 10 дни преди президентските избори на 6.11.2016 година:

Следете датите. На 21.10.2016 година в деен избирателен интервал е импортиран общ Законопроект за изменение и допълнение на Изборния кодекс. Дадени са три дни за оферти сред първо и второ гласоподаване. Законът е признат на 26.10.2016 година След Указ на президента Плевнелиев от същия ден - 26.10.2016 година, измененията са обнародвани в брой 85 на “Държавен вестник ” от 28.10.2016 година А седмица по-късно по новоприетите правила дори се създават избори! Грях, срамотия, осквернение?

Десислава Атанасова от ГЕРБ твърди, че с помощта на “новите варвари ” (сред които очевидно сме и ние от “Има подобен народ ”) за първи път за една нощ е признат и обнародван нов Изборен кодекс.

На Десислава Атанасова, самоопределила се преди време като “тежката артилерия на ГЕРБ ”, й припомняме, че промените в Изборния кодекс са признати на 29.04.2021 година, а са обнародвани на 01.05.2021 година Явно Десислава Атанасова е имала дълга нощ.

Вчера, на втората конференция на ГЕРБ, Тома Биков, който преди време щеше да вкарва Бойко Борисов в пандиза, съобщи следното: “Не знаем на какви критерии би трябвало да дават отговор членовете на ЦИК, които президентът ще назначава по негови лични усмотрения. ”

Нова неистина. Напомняме на Тома Биков да прочете, че в член 50 на Изборния кодекс се съдържат условията към членовете на ЦИК, които не са изменени, тъй че президентът няма никакви пълномощия да дефинира самичък условията или членовете на ЦИК.

Вчера, на първата конференция на ГЕРБ, Бойко Борисов съобщи следното: “Какво значи в един закон да напишеш “при опция ”? Значи, видеонаблюдение ще има “при опция ”. Ама кой ще я дефинира тая опция, бе? По какъв аршин ще кажеш - в този град и в тази секция ще има, в тази - няма да има? По какъв аршин? Я да видиме къде са ми били по-добрите резултати - тука няма да има видеонаблюдение. Я да видиме къде са по-слабите - тука, примерно, поставили видеонаблюдение. ”

Поредна неистина. Не знам дали депутатите на Борисов са спали, само че въпросният текст “при опция ” отпадна от закона. Тоест, Бойко Борисов лъже с нещо, което го няма в окончателния вид на Изборния кодекс. Напомняме, че видеонаблюдението отпадна даже и при опция, само че се одобри видеозаснемане и видеоизлъчване при преброяването на гласовете във всяка една от секционните изборни комисии, в това число и в районните изборни комисии. Във всяка една, а не където някоя партия има по-слаб или по-добър резултат.

Вчера Бойко Борисов се опита да препише и личните си грехове на новите партии. Двамата с Екатерина Захариева оповестиха по какъв начин машините за гласоподаване били незащитени и били от Венецуела. А там било тирания, убивали със снайпери протестиращите и било притеснително страна от Европейски Съюз да купува машини за гласоподаване тъкмо от Венецуела.

Мааааалка детайлност е, че машините за гласоподаване бяха закупени от тяхната ЦИК. 9600 машини за 43 милиона лв. с Данък добавена стойност. Дали са от Венецуела - да каже тяхната ЦИК. Друга доста дребна детайлност е, че преди последните избори тяхната ЦИК отхвърли самостоятелен одит на въпросните машини за гласоподаване с претекста, че държавните институции, които правят инспекциите, са самостоятелни. Толкоз и по тази операция и неистина.

Накрая ще завърша със следното: Явно в ГЕРБ още не са осъзнали, че времето, в което нямаше кой да им разобличава лъжите свърши.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР