Лидерът на партия Има такъв народ - Слави Трифонов, изля

...
Лидерът на партия Има такъв народ - Слави Трифонов, изля
Коментари Харесай

Слави: Партиите от статуквото мразят българите в чужбина и се страхуват от гласовете им

Лидерът на партия " ИТН " - Слави Трифонов , изля гнева си от решението на ЦИК да свие фрапантно секциите за гласоподаване на българите в чужбина. Дългия стори това посредством пост на страницата си във Facebook. Ето какво написа Слави:

Вчера ЦИК сподели “майната им на българите в чужбина ”. Как го направи ли? Ще обясня.

По закон, с цел да бъде разкрита секция отвън територията на България, беше належащо 60 български жители авансово, до 9 март, да заявят желанието си да гласоподават в нея. Така да вземем за пример, с помощта на подадените заявки от български жители, пребиваващи в Германия, на 4 април там ще има близо 70 изборни секции.

Във Англия обаче, където има над 200 хиляди българи, изборните секции ще са едвам 35. И забележете - българите във Англия са подали с близо 3 хиляди повече заявки от българите в Германия. Но секциите във Англия ще са 35, а в Германия - 70. Защо това е по този начин?

Вчера ЦИК реши да се позове на една срамна, безскрупулна и противоконституционна корекция в Изборния кодекс от 2016 година, съгласно която общият брой на изборните секции, които се образуват в страна отвън Европейския съюз, не може да надвишава 35. Няма значение какъв брой хора са подали заявки, няма значение какъв брой хора желаят да гласоподават - 35 секции и толкова. Това реши ЦИК.

И по този начин, във Англия, която към този момент не е член на Европейския съюз, са подадени заявки с най-малко 60 подписи за 83 секции, само че ще има единствено 35 секции. “Майната му на заявките ”.

В Съединени американски щати има подадени заявки за 46 секции, само че ще има 35 секции. “Майната му на заявките ”.

В Турция има подадени заявки за 42 секции, само че ще има 35 секции. “Майната му на заявките ”.

Политическите партии на статуквото се бият в гърдите, че са патриоти или жители за европейско развиване на България, а са приели противоконституционен закон, с който да ни разделят без всевъзможни правила: едни българи в България, други българи зад граница, едни българи в Германия, други българи във Англия, Съединени американски щати и Турция. И не е ли ясно - разделят ни, с цел да владеят.

И не е ли ясно, че се опасяват от гласовете на българите в чужбина, опасяват се от гласовете на хилядите българи, които лятото се събираха в редица европейски и международни градове и желаеха оставка? И не е ли ясно, че се опасяват от висока изборна интензивност, тъй като тя ще им вземе властта? А без властта си те са нищо. Некадърни и аморални хорица, които могат да съществуват единствено във властта и посредством властта. Но това свършва, без значение какво ще каже Върховният административен съд по-късно решение на ЦИК. Независимо от това дали в този момент депутатите ще се съберат изключително и дали ще анулират този дискриминационен и противоконституционен текст от закона. Това свършва.

Ще ви кажа нещо, в което съм сигурен - властта се ужасява от това по какъв начин ще наподобява България, когато може да се гласоподава електронно.

Уважаеми българи, без значение къде се намирате по света, помислете си единствено това нещо по какъв начин ще промени всичко и по какъв начин ще измете тези, които в този момент ви ненавиждат.

А мисля, че този миг е близо.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР